Connect with us

Revistateo.ro

Misterul culorii ochilor

Sanatate

Misterele din culoarea ochilor

Intr-un articol precedent va vorbeam despre culoarea ochilor, astazi vorbim despre misterul ce se afla in spatele acesteia. Daca ochii sunt ferestra catre suflet, noile cercetari sustitn ca acestia sunt de asemenea o fereastra catre sanatatea noastra. Culoarea ochilor nostrii afecteaza modul in care simtim durerea, arata cat de rezistenti la alcool suntem si abilitatile noastre sportive.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pittsburg, fameile cu ochii deschisi la culoare experimenteaza o durere mai redusa in timpul nasterii, comparative cu femeile cu ochii caprui sau inchisi la culoare. De asemenea, persoanele cu ochii deschisi la culoare au o rezistenta mai mare la alcool.

Totul se rezuma la gene. Un lector superior in stiinta moleculara de la Universitatea John Moores din Liverpool spune ca “din informatiile de pana acum, culoarea ochilor se bazeaza pe 12-13 variatii individuale in genele oamenilor. Aceste gene, la randul lor, au efecte asupra altor lucruri in corpul oamenilor cum ar fi, abilitatile sportive, rezistenta la alcool sau modul in care simtim durerea”.

Cercetatorii au descoperit ca melanina, pigmentul care face culoarea ochilor sa fie mai inchisa, face ca persoanele sa fie afectate mai rapid de alcool dar de asemenea creste timpul de reactive al creierului. Asa ca persoanele cu ochii inchisi la culoare sunt in general mai bune la jocuri precum baseball sau frisbee.

Un studiu similar realizat la Universitatea din Louisville a constatat ca timpii de reactie sunt mai lenti la persoanele cu ochii deschisi la culoare ajuta la activitatile care necesita o mai mare atentie si concentare, cum ar fi invatatul sau jocurile de strategie.

Te-ar putea interesa si… Ce spune culoarea ochilor despre tine

Dumnezeule, e un adevarat cosmar! Ce ti se intampla daca privesti pe cineva in ochi timp de 10 minute!

Anatomia poate fi si amuzanta. Asta daca stii unde sa te uiti si ce informatii sa cauti. Ochii pot fi un organ foarte interesant. Iar specialistii au gasit o multime de lucruri de spus legate de culoarea ochilor si personalitatea sau inteligenta fiecaruia.

Iata ce spune culoarea ochilor despre tine.

  1. Ochi caprui/negri

Persoanele cu ochi caprui sunt dragute, loiale, serioase si foarte practice. Le place sa-si faca prieteni noi si sunt devotate partenerului de cuplu. Sunt zambitoare si saruta foarte bine.

 

  1. Ochi verzi/albastri

Persoanele cu ochii verzi sunt inteligente si imprevizibile. Au o rabdare de fier, se infurie greu si sunt stabile emotional. Sunt firi creative si se concentreaza foarte bine, chiar si in medii agitate. Sunt pasionale si atragatoare si mai tentate de relatiile pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top