Connect with us

Revistateo.ro

teo a izbucnit in plans

Stiri

Mircea Albulescu a murit…

Poate asa e, se sfarseste o lume. Dar ea nu ne paraseste fara a ne fi lasat daruri nepretuite, pe care trebuie doar sa le ingrijim ca pe flori. Ca pe fluturi.

Mircea Albulescu mi-e atât de drag, incat nu pot spune. Ne-am intalnit cu bucurie si respect de ambele parti, era genul de invitat pentru care te pregateai infrigurat. Dar sa stiti ca venea cu bratele pline de flori, cu ochii plini de iubire.

Mircea Albulescu a murit…

Iată darul lui pentru mine. Vi-l destainui, pentru ca el m-ar fi lasat, acum.

Mama sa era poloneza. O femeie superba. Mircea n-a invatat poloneza, fiindca mama era vorbitoare, in egala masura, de limba romana, deci i-a fost permisa comunicarea in aceasta forma. Intr-o zi, mama l-a rugat s-o insoteasca, s-o conduca in masina, la cumparaturi, departisor. Simtea ca i se apropie sfarsitul si, brusc, in timpul calatoriei aceleia, mama a schimbat romana in poloneza, tonul i-a devenit altul, convingător, alert, sangvin.

Mircea nu intelegea nimic, dar ii era limpede ca nu e un moment repetabil si nici de intrerupt. Mama vorbea insufletit si decis. In mintea tanarului se bateau gandurile. De ce mama zmeilor nu-nvatase limba materna a…mamei? De ce? Si acum, acum ce-i de facut?

Dupa kilometri buni, au ajuns acasa. Mama a reinceput sa vorbeasca romaneste. Destainuirea se sfarsise. Pesemne avea certitudinea ca mesajul lansat in masina fusese bine priceput… Mircea si-a reprosat aceasta imposibilitate de comunicare, cu atat mai mult cu cat mama lui avea sa se duca, in scurta vreme, la cele ceresti.

A fost o lectie. La 75 de ani, de dragul nepotului sau adorat, a invatat englezeste si sa lucreze pe calculator. N-a mai permis bariere de comunicare vreodata.

Va multumesc pentru iubire, domnule Albulescu. Si pentru povesti, pentru forta si barbatie si generozitate. Si pentru tot. Cu bine.

CITESTE SI: Lectii de viata de la Mircea Albulescu

Cine a fost Mircea Albulescu

Mircea Albulescu a murit la 81 de ani. Reactiile actorilor

1 Comment

1 Comment

  1. Felicia

    2016-04-08T16:51:10+03:00 at 2016-04-08T16:51:10+03:00

    Dumnezeu să te odihnească în pace, Înghițitorule de săbii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top