Connect with us

Revistateo.ro

Miracol in Romania! Medicii pensionari au salvat viata unui copil care s-a nascut cu 680 de grame

Stiri

Miracol in Romania! Medicii pensionari au salvat viata unui copil care s-a nascut cu 680 de grame

Medicii nostri merita un mare „Bravo”! In timp ce tot mai multi dintre noi mergem cu groaza la spital, mai ales in urma povestilor cutremuratoare dezvaluite in ultimul an in presa, exista si eroi ai sistemului sanitar romanesc. Unii din acesti eroi traiesc la Slobozia, acolo unde medicii pensionari au avut grija de un bebelus aflat in stare critica si ‘l-au pus pe picioare’, desi nimeni nu ii dadea mari sanse la viata.

Bebelusul din imagine a venit pe lume in vara. Micutul s-a nascut prematur si cantarea 680 de grame, mai putin decat o paine facuta la vatra. Medicii Maternitatii de la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia au avut grija de el ca de ochii din cap.

Refuzat de Capitala, pus pe picioare in provincie

Cadrele medicale l-au vegheat pe copilas timp de 9 ore pe zi, scrie ziarul Adevarul. Mai mult, pentru a fi mai bine ingrijit, medicii s-au gandit sa il transfere in Capitala, insa doctorii din Bucuresti au refuzat transferul pruncului.

„Desi conditiile de care dispunem nu sunt comparabile cu cele de la Bucuresti, ne-am mobilizat cu totii si am reusit sa salvam copilasul. Este un miracol faptul ca nu l-am pierdut. Este un luptator, fiindca a vrut sa traiasca”, declara Gabriela Dumitru pentru ziarul Adevarul, unul din medicii de la Maternitatea din Slobozia.

Astazi, micutul cantareste 2 kilograme si se simte bine. Bebelusul este in continuare sub supraveghere medicala, insa urmeaza sa fie externat in scurt timp, mai scriu reporterii de la Adevarul. Sectia Maternitatii functioneaza cu doi medici si amandoi sunt pensionari: Gabriela Dumitru, in varsta de 66 de ani si Gheorghe Hoinaru, 72 de ani.

In ciuda varstei pe care o au, cei doi medici considera fiecare zi o adevarata provocare si, desi au vazut multe in cariera lor, se pare ca inca exista lucruri care ii surprind, precum micutul erou salvat din ghearele mortii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top