Connect with us

Revistateo.ro

Millefeuille cu crema de ciocolata alba si capsuni

Deserturi

Millefeuille cu crema de ciocolata alba si capsuni

Millefeuille cu crema de ciocolata alba si capsuni. Un desert inspirat de restaurantul Prato din Brasov.

Un local cu decor dragut, servire placuta si mancare buna (pizza cu gorgonzola, risotto cu fructe de mare, supele, deserturile). Totusi va recomand sa nu incercati cartofii cu rozmarin (parca sunt facuti de 1 zi) si muschiul de vita (e imposibil de mestecat).
Ingrediente pentru Millefeuille cu crema de ciocolata alba si capsuni

  • Crema de ciocolata alba
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra
  • 70 ml apa
  • 30 ml rom
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100-150 ml smantana pentru frisca
  • Sos de capsuni (coulis)
  • 150 gr capsuni
  • 15 gr zahar
  • Millefeuille sarate
  • 1 bucata aluat foietaj rapid (sau cumparat; 16 x 10 cm)
  • fluer de sel
  • capsuni proaspete
  • Portii: 3

Millefeuille cu crema de ciocolata alba si capsuni – Preparare
Se amesteca galbenusurile cu zahar, apoi se adauga romul, apa si sucul de lamaie. Se bate compozitia pe abur timp de aprox 15 minute (pana e spumoasa si groasa) sau in Thermomix, cu fluturele, la viteza 3, temperatura 70C, timp 7 minute.
Se adauga in sabayon-ul de mai sus ciocolata alba rasa sau taiata bucatele mici. Se amesteca pana se topeste sau in Thermomix 2 minute, viteza 3, fara temperatura.

Se lasa crema sa se raceasca complet.

Se bate smantana pentru frisca pana sta pe tel. Se incorporeaza in crema in doua transe, amestecand usor cu telul. Se da crema la rece cateva ore.

Se pun capsunile taiate in 4 impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Se fierbe la foc mic, doar pana capsunile aproape se acopera de propriul suc (cca 5 minute).

Se mixeaza capsunile si se trece sosul printr-o sita fina. Se da la rece.

Se taie aluat foietaj in 6 dreptunghiuri de 4 x 5 cm. Se taie fiecare dreptunghi pe diagonala. Se presara triunghiurile obtinute cu foarte putina fleur de sel. Se coc pe tava cu hartie de copt, la 200C, pana sunt umflate si rumene. Se lasa sa se raceasca.
Se pune crema de ciocolata in farfurie, se toarna sos de capsuni in jur, se pun felii de capsuni deasupra. Se infig in crema triunghiurile de foietaj.

Sursa:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top