Connect with us

Revistateo.ro

De câtă apă are nevoie, de fapt, corpul tău? Mihaela Bilic demontează mitul celor 8 pahare de apă pe zi.

Stil de viata

Mihaela Bilic, reactie dupa dezbaterea din cazul Nalbaru: „Eu nu am invatat despre emotii la scoala”

Nutritionistul Mihaela Bilic ne-a obisnuit cu sfaturile sale privind mancarea, insa, in ultima vreme, a devenit populara pentru reflectiile sale despre viata. Mihaela Bilic poate fi pentru multi un mentor nu doar in ceea ce priveste o viata sanatoasa din punct de vedere culinar, ci si spiritual.

Acuratetea si profunzimea cu care se exprima nutritionistul pe Facebook ne atrage atentia de fiecare data, reusind sa faca o legatura intre mancare si emotii si cat de mult conteaza starea noastra spirituala pentru a fi bine, adica sanatosi si vigurosi.

Bilic a postat recent un text in legatura cu ce ne invata si nu ne invata scoala, in contextul Dana Nalbaru. Mesajul ei te unge pe suflet:

„Citeam deunazi, intr-o carte de psihologie, o recomandare fabuloasa: „Pentru o viata sanatoasa identificati, etichetati si acceptati zi de zi cel putin 10 dintre emotiile pe care le traiti!” Cat stim noi despre emotii, unde le-am invatat, cine vorbeste despre ele? stim sa simtim, sau mai bine zis, ne dam voie sa simtim?

Emotiile sunt baza vietii, ceva ce corpul nostru face instinctiv, fara acordul mintii, al ratiunii. Emotiile nu pot fi oprite, evitate, negate, desfiintate. Ne place sau nu, ele exista in noi, cata vreme suntem vii, le simtim. Sa fugi de emotii e o greseala, cu ajutorul lor ne putem cunoaste, ele sunt semnalul prin care ne putem afla dorintele, nevoile, putem fi impliniti.

In loc sa le vedem ca pe un dusman care ne dezechilibreaza, sa luptam cu ele, intelept ar fi sa le cunoastem, sa le intelegem mesajul, sa ne imprietenim cu ele.

Eu nu am invatat despre emotii nici la scoala, nici in familie. Nu am inteles decat tarziu ca a-ti bloca emotiile inseamna a-ti bloca viata, ca dorinta de control e paguboasa pentru ca ea inseamna sa-ti fie frica sa simti.

Cand nu-ti cunosti emotiile exista riscul sa incerci sa le ingropi sub dependente de orice fel: mancare, sport, alcool, nicotina, adrenalina, ecran de telefon, cumparaturi… Cert e ca nu functioneaza, mai devreme sau mai tarziu vine timpul sa ne confruntam cu emotiile noastre.

De ce n-am incepe de azi, odata cu prima zi de scoala? Niciodata nu e prea tarziu sa invatam despre noi, despre viata. Lectia de azi ar fi recunoasterea si acceptarea emotiilor. E o munca individuala ce necesita practica, perseverenta si curaj. si nimeni nu o poate face in locul nostru. Eu va indemn sa incepeti sa simtiti. in fiecare zi. Macar de 10 ori”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top