Connect with us

Revistateo.ro

Mihaela Bilic: Nu va condamnati pentru cele cateva kilograme in plus

Sanatate

Mihaela Bilic: Nu va condamnati pentru cele cateva kilograme in plus

Mihaela Bilic: Nu va condamnati pentru cele cateva kilograme in plus

Mereu suntem preocupati de aspectul corpului nostru si deseori il supunem la eforturi mari atunci cand mancam ceva ce nu este sanatos sau cand incercam sa slabim prin cure drastice. Insa v-ati gandit o clipa cata mancare consumam intr-un an?

Celebra nutritionista Mihaela Bilic, a facut recent un calcul care are un rezultat uimitor. Omul mananca intr-un an aproape o tona de alimente, iar intre 20 si 60 de ani corpul nostru proceseaza 40 de tone de alimente.

Iata ce spunee Mihaela Bilic pe pagina sa: „Stiati ca mancam aproximativ 1kg de alimente zilnic? Daca adaugam la asta si 1,5 litri de lichide in medie ajungem la 2,5kg/zi. Inmultiti cu 365 de zile si veti obtine 914kg. Adica in fiecare an aproape O TONA de hrana ne traverseaza corpul.

Daca ne referim la viata unui adult vom vedea ca intre 20 si 60 de ani are de procesat peste 40 tone de materie. Si care este variatia in greutate pentru aceasta perioada? La unii 0 kg iar la altii exista o tendinta de a acumula treptat 10-15 kg. Ingrozitor, am fi tentati sa spunem. Insa uitam ca un mecanism, fie el perfect asa cum avem pretentia de la corpul nostru, are o minima doza de eroare. Insa aceasta eroare este de numai 0,05%!

In concluzie orice persoana, fie ea supraponderala, se bucura de o extraordinara stabilitate ponderala avand in vedere precizia de 0,05% cu care ne functioneaza metabolismul.

Asa ca v-as ruga sa nu va condamnati pentru cele cateva kilograme in plus care apar de-a lungul anilor, mai degraba multumiti-i corpului vostru pentru performanta de care da dovada…40 de tone sunt departe de a fi un flea.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top