Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

A mers la spital pentru o ecografie si a avut un soc. Ce se ascundea in imagine

Atunci cand o tanara a mers la spital pentru o ecografie de rutina, a observat ca din gura bebelusului ei iese o bula uriasa.

Tammy Gonzalez din Miami, Florida, a avut o mare surpriza atunci cand a vazut ecografia cu fetita sa.

Fara sa se gandeasca foarte mult la acest lucru, Tammy l-a intrebat pe medic daca ar trebui sa se ingrijoreze in legatura cu acea bula sau este ceva obisnuit pentru un fat care se afla in pantece.

Dupa ce a analizat cu atentie imaginea, medicii au descoperit faptul ca acea bula era mult mai mult decat isi putea imagina Tammy.

Aceastia au ajuns la concluzia ca imaginea reprezinta un teratom.

Teratomul este o tumoare incapsulata cu componente tisulare ori organe care deriveaza din mai multe straturi germinale.

Aceste teratoame pot contine par, dinti, os si foarte rar organe, precum ochi, coaste, maini, picioare sau alte parti ale membrelor.

Taratomul este o tumoare care apare extrem de rar si afecteaza un copil la 100000 de nasteri, iar in cazul bebelusului lui Tammy, crestea chiar in gura ei si se vedea foarte clar in ecografie.

Medicii i-au recomandat femeii sa intrerupa sarcina imediat, deoarece risca sa faca un avort neasteptat.

Tammy a refuzat imediat acest sfat si a insistat sa gaseasca un medic care sa reuseasca sa indeparteze, iar acestia au avertizat-o si i-au spus ca tumoarea ar putea deveni din ce in ce mai mare si ar pune in pericol viata copilului.

„Mi-au spsu ca acest tip de tumoare creste foarte repede. Eu le-am zis ca trebuie sa fie ceva pe care ar putea sa faca”, a spus femeia.

Dupa numeroase cautari si cercetari, Tammy a fost supusa unei proceduri endoscopice care nu se mai facuse pana la acel moment.

Tot ce a vrut Tammy a fost sa se asigure ca bebelusul va fi bine si nu s-a gandit vreo clipa la siguranta sa, iar doctorul Ruben Quintero, de la spitalul Jackson Memorial din Miami a efectuat prima astfel de operatie.

„Nu am simtit incizia pentru ca eram anesteziata local, insa am simtit tubul care intra in sacul amniotic”, a mai spus Tammy Gonzalez.

fetita-dupa-operatie
Medicul a reusit sa taie tumoarea, iar la patru luni distanta, Tammy a adus pe lume o fetita sanatoasa, care are acum o mica cicatrice.

„Este perfecta. Are o mica cicatrice deasupra buzei superioare, insa vorbeste, bea apa. Este micul meu miracol”, a concluzionat Tammy.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top