Connect with us

Revistateo.ro

În bucătăria fiecărei gospodine se găsește folia de aluminiu. Însă, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul utilizării acestei folii.

Stil de viata

Medicii avertizează: STOP utilizării foliei de aluminiu sau te vei confrunta cu consecințe grave

Nu e de joacă cu folia de aluminiu! Un studiu recent a arătat că temperatura ridicată determină aluminiul din folie să se scurgă în alimente în cantități semnificative!

Cercetătorii au descoperit niveluri periculoase de aluminiu în alimente după ce au fost gătite, reîncălzite și chiar răcite pe folie de aluminiu. Cauza alarmării este că, atunci când aluminiul se acumulează în organism, poate duce la osteoporoză și Alzheimer.

Mai mult, dr. Zubaidy, unul dintre autorii studiului, spune că:

„Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai mult pericol. Folia nu este potrivită pentru gătit și nu este adecvată pentru utilizarea pentru legume cum ar fi roșiile, sucul de citrice sau mirodenii. ”

Pe de altă parte, cercetătorii au remarcat, de asemenea, că folia poate fi considerată sigură pentru a înfășura alimentele reci, deoarece nu a fost observată niciun pericol fără încălzire.

Nivelurile ridicate de aluminiu din organism modifică mineralizarea osoasă, formarea matricilor, precum și activitatea paratiroidiană și celulară. În mod ironic, unul dintre cele mai comune semne de acumulare excesivă de aluminiu este hipercalcemia sau niveluri ridicate de calciu în sânge.

Acest lucru se întâmplă deoarece prezența aluminiului împiedică depunerea de calciu în os, ceea ce duce la creșterea nivelului de calciu din sânge.

Legătura dintre aluminiu și ALZHEIMER

În timp ce studiul este mai puțin susținut cu privire la legătura dintre aluminiu și Alzheimer decât este legat de legătura de osteoporoză, acesta indică faptul că aluminiul este depozitat în țesutul cerebral. Cercetatorii au observat ca studiile anterioare au găsit o acumulare de aluminiu la autopsiile efectuate pe pacienții cu Alzheimer.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să evitați utilizarea foliei de aluminiu. Deci, iată câțiva pași simpli pe care îi puteți urma:

Nu gătiți niciodată, nu încălziți și nu puneți alimente fierbinți pe folie de aluminiu.

Utilizați folie numai pentru a stoca alimente reci în frigider sau pentru a împacheta sandwich-uri reci. Puteți utiliza caserole din sticlă călită. Ele sunt ușor accesibile în aproape orice supermarket.

Evitați depozitarea roșiilor, a citricelor sau a mirodeniilor în folie.

Înlocuiți folia cu hârtie de ceară dacă doriți să păstrați hrana cât mai caldă. Sau utilizați recipiente de depozitare a produselor din sticlă.

CITEȘTE ȘI: A pus o pâine sub apă, apoi în folie de aluminiu. Trucul e GENIAL!

Nu folosiți niciodată vase de aluminiu sau ustensile de gătit. În schimb, investiți în oale și vase din oțel inoxidabil.

După cum puteți vedea, este ușor să evitați aluminiu în bucătărie!

TE POATE INTERESA ȘI: Trucuri cu folie de aluminiu: a pus-o peste masa de calcat si rezultatul este WOW!

A postat pe internet un video cu cateva trucuri simple cu folie de aluminiu care iti usureaza viata. Vezi materialul cu milioane de vizualizari.

Utilizatorii de internet s-au obisnuit sa impartaseasca din experienta lor prin video postate pe retele de socializare. De aceasta data, un filmulet arata cum folia de aluminiu este o solutie pentru cateva probleme de care ne lovim in gospodarie.

Folia de aluminiu nu este utila doar pentru a impacheta alimente sau pentru a inlocui hartia de copt cand aceasta lipseste, ci are multe alte utilizari la care poate nu te-ai gandit.

1. Un bulgare din folie de aluminiu te ajuta sa stergi usor grasimea arsa de pe grill.

2. Daca pui folie de aluminiu peste masa de calcat si o acoperi cu o bucata de material, fierul de calcat va aluneca mai usor, iar hainele vor fi calcate pe ambele parti in acelasi timp.

3. Daca nu mai ai baterii de dimensiunile potrivite, pentru telecomanda, poti folosi unele mai mici, daca pui o foita de aluminiu impaturita pe una din borne.

4. Cand vrei sa muti mobila in casa, folia de aluminiu te ajuta: imbraca picioarele pieselor de mobilier si acestea vor aluneca usor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top