Connect with us

Revistateo.ro

MARTURII INCREDIBILE. Cum au trait romanii stabiliti in Belgia ATENTATELE DIN BRUXELLES

Stiri

MARTURII INCREDIBILE. Cum au trait romanii stabiliti in Belgia ATENTATELE DIN BRUXELLES

Este zi neagra pentru Europa. Zeci de persoane au murit in atentatele din Bruxelles, iar alerta terorista baga cancelariile Uniunii Europene in sedinta.

Romanii stabiliti in Bruxelles au povestit groaza pe care au trait-o azi dimineata. ”Eu sunt în oraș, sunt explozii la metrou și peste tot și încerc să dau de soțul meu care e plecat spre serviciu, spre instituțiile europene și nu-l găsesc.

Este îngrozitor ce se întâmplă la Bruxelles, au închis autostrada, erau 14 morți după estimări și câteva zeci de răniți și, în momentul acesta, sunt explozii la metrou și nu știu exact la ce instituții europene. Sunt în drum spre muncă, încerc să aflu cu disperare ce se întâmplă, dacă soțul meu e ok și să-mi iau copilul de la școală”, sustine Ramona Strungariu pentru EUROPA FM.

Tara mea, Europa

HUFF.RO: De la extaz la agonie. Cum au trecut belgienii de la sarbatoare la doliu

„Am fost evacuat din metrou”

”Prin oraș cam totul s-a precipitat în jur de 20 de minute de când s-a aflat că au fost niște explozii la aeroport până când metroul a fost evacuat.

Eu am fost evacuat din metrou și mai târziu am aflat că au explodat bombele la câteva stații de metrou. E foarte multă panică aici. Ne-au evacuat foarte rapid, ne-au spus: ”Dacă vreți să știți de ce vă evacuam, duceți-vă pe site-urile de știri!” dar nu au vrut să ne zică de ce.

Știam că s-a întâmplat ceva la aeroport, dar nu se aflase nimic de metrou.”, spune Marius Nicolescu pentru postul de radio Europa FM.

„Sora mea a coborat la doua statii inainte de explozie”

Codruta Filip este o alta romanca stabilita in capitala belgiana si a povestit ca sora ei se afla in metrou, in drum spre serviciu, in momentul tragediei: ”Eu locuiesc la 5-7 kilometri de Zaventem, iar în trafic mi-a luat o oră și ceva să ajung pentru că, practic, a trebuit să facem loc mașinilor de poliție pompieri, salvări (…) e haos total, tot Bruxelles-ul e blocat.

Sora mea se afla în metrou, a fost evacută…vă dați seama, a coborât la două stații înainte să explodeze. Îmi cer scuze, sunt foarte emoționată pentru că e un amestec de panică cu bucurie. Am colegi care se întorc acasă pentru că nu-și găsesc rudele”, spune aceasta pentru postul de radio amintit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top