Connect with us

Revistateo.ro

Mâncatul la orice oră: BUN sau RĂU?

Stiri

Mâncatul la orice oră: BUN sau RĂU?

Este bine sau rău să mănânci la orice oră? Mâncatul la orice oră poate fi bun dar poate fi rău, în funcție de cantitatea pe care o consumăm. Cu toate acestea, persoanele care mănâncă neregulat au șanse mai mari să prevină diabetul, obezitatea și bolile inimii, arată Mark. P. Mattson, cercetător de la Institutul Național de Îmbătrânire din Baltimore, SUA.

Echipa de cercetători americani, condusă de Mattson, a observat că mâncatul neregulat, cu mici dejunuri intermitente, poate fi mai sănătos decât mâncatul la ore fixe. Aceștia au observat comportamentul mamiferelor în raportul cu omul descoperind că acestea au rămas la aceleași obiceiuri de vânător-culegător pe care omul le-a abandonat în numele modernității.

CITEȘTE ȘI: ESTE MAI SCUMPĂ O DIETĂ SĂNĂTOASĂ DECÂT UNA OBIȘNUITĂ?

Cu alte cuvinte, vânători-culegătorii mâncau în funcție de cum găseau alimentele, uneori mai mult într-o zi, alteori mai puțin, de fiecare dată când corpul solicita acest lucru, arată studiul. Un alt lucru important de precizat este că bolile precum diabetul sau obezitatea lipsesc din rândurile mamiferelor care au rămas la stadiul de vânător-culegător, spre deosebire de omul modern, care a cunoscut o serie de boli noi după regularizarea mâncării.

Echipa lui Mattson susține că mamiferele au diferite modalități de a supraviețui când mâncarea nu este din belșug. Mai exact, aceștia se bazează pe faptul că ficatul poate să înmagazineze și să elibereze glucoză pentru proporționarea rapidă a energiei. Cercetătorii susțin că putem folosit țesutul adipos pentru ”a pune la sertar” energie pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top