Connect with us

Revistateo.ro

Mănâncă zen: 10 alimente care reduc stresul

Sanatate

Mănâncă zen: 10 alimente care reduc stresul

Știai că ceea ce mănânci îți poate afecta serios starea de spirit? Stresul este cauzat nu doar de gândurile negative pe care ți le creezi tu însăți ci și de alimentație. Mâncarea rapidă precum pizza, shaorma, cartofi prăjiți cu carne de la fast food sau înghețatele contribuie cel mai mult la instalarea stresului.

Din fericire, există alimente care pot îmbunătăți starea de spirit a fiecăruia dintre noi. Iată cele 10 alimente care țin departe stresul și pot fi numite lejer alimente-zen!

CITEȘTE ȘI: 25 DE PAȘI CA SĂ SCAPI DE STRES

MIGDALELE
Migdalele sunt recomandate datorită conținutului de magneziu, un mineral care ajută la controlarea presiunii arteriale și la reducerea stresului. Migdalele joacă un rol important atunci când vorbim de relaxarea sistemului nervos.

AVOCADO
Fructele de avocado conțin vitamina B, esențială în producerea energiei și dezvoltarea globulelor roșii. Această vitamină intervine la nivelul neurotransmițătorilor noștri pentru a ne reduce stresul.

SALATA VERDE
Te întrebi de ce animalele rumegă mereu tot ce e verde, indiferent că e salata din grădină sau frunzele de pe copaci? Pentru că le dă o stare de bine. Rareori vei vedea ovine sau bovine nervoase, deoarece se alimentează cum trebuie, spre deosebire de noi. Salata verde reduce anxietate și stresul datorită magneziului.

OVĂZUL
Semințele de ovăz conține hidrați de carbon care ajută la fluxul îmbunătățit al serotoninei.

SPARANGHELUL
Conține fibre, acid folic și vitamina C. Sparanghelul controlează nivelurile de stres din creierul nostru.

COACĂZE NEGRE
Sunt bogate în antioxidanți și combat mai ales stresul de natură fizică. Coacăzele negre ajută la o mai bună concentrare atunci când ai multe pe cap.

CARNEA DE CURCAN
Carnea de curcan conține un aminoacid important în nutriția umană numit triptofan. Acesta stimulează serotonina, hormonul bunăstării.

RĂDĂCINA DE MACA
Maca provine din Bolivia și Peru și face parte din familia ridichilor. În afară de calitățile afrodisiace, rădăcina de maca ajută la combaterea stresului.

CIOCOLATA NEAGRĂ
Se spune că ciocolata neagră contribuie la reducerea nivelului de cortizol, care se eliberează în momentele de stres și stări de anxietate.

INFUZII DE CEAI
Mușețelul sau ceaiul de ghimbir te calmează automat. De asemenea, ceaiul verde are antioxidanți și te destresează după numai un pahar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top