Connect with us

Revistateo.ro

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă în România

Stiri

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă în România

Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă în România. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, va fi cel delegat să aducă Sfânta Lumină de la Ierusalim, cu un avion privat.

Patriarhul Daniel urmează să ia Lumina adusă din Orașul Sfânt și să le-o ofere credincioșilor care vor lua parte la slujba de sâmbătă noapte, oficiată la catedrala Patriarhală. La ora 24:00, acesta va striga mesajul „Veniți să luați Lumina”, marcând astfel ridicarea din morți a Mântuitorului.

CITEȘTE ȘI: Cum să te bucuri de masa de Paști, fără probleme digestive

Reprezentanții bisericilor din țară sunt invitați să trimită delegați către Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă sâmbătă seara, pentru a primi la ora 19:00 alaiul cu Lumina Sfântă de la Ierusalim.

De acolo, mai multe avioane private vor duce lumânările aprinse către Bacău, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara, pentru ca și credincioșii din provincie să se poată bucura de minunea săvârșită la Mormântul Sfânt.

În fiecare ajun de Paști, pe durata Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, se aprinde din nimic un foc ce se pogoară din cer și despre care martorii spun că nu frige în primele minute.

Pentru a elimina orice urmă de îndoială cu privire la minunea săvărșită, în Vinerea Mare, Sfântul Mormânt este verificat, după încheierea slujbei de prohod. Trei polițiști, îmbrăcați în civili, necreștini, inspectează încăperea Sfântului Mormânt, pentru a verifica dacă există vreo sursă de foc și-i controlează pe toți care vor intra acolo în momentul aprinderii focului. După aceste verificări, mormântul este sigilat și păzit de mai mulți gardieni.

În momentul Vecerniei Mari, Patriarhul este controlat de polițiști, după care desigilează intrarea în mormânt și pătrunde în „Capela Îngerului”, însoțit de un arab de religie islamică, pentru a înlătura orice bănuială. După ce Părintele merge mai departe în încăperea mormântului și se roagă, cei prezenți observă cum o lumină ca un fulger coboară până la lespedea Sfântului Mormânt, aprinzând vata de deasupra. Patriarhul ia apoi vata aprinsă, o așază în două cupe din aur și revine în Capela Îngerului, după care aprinde două mănunchiuri a câte 33 de lumânări, cu care împarte lumina credincioșilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top