Connect with us

Revistateo.ro

Lidia Fecioru: Ce trebuie să faci de Înviere ca să ai parte numai de lucruri bune în viață

Credinta

Lidia Fecioru: Ce trebuie să faci de Înviere ca să ai parte numai de lucruri bune în viață

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit unul din secretele pe care oamenii trebuie să îl știe ca să le fie bine. Este vorba despre un obicei pe care îl recomandă pentru noaptea de Înviere.

Lidia Fecioru: Ce trebuie să faci în noaptea de Înviere, când bat clopotele

Mai exact, Lidia Fecioru spune că atunci când auzim bătaia clopotelor în noaptea de Înviere trebuie să ne punem dorințe. Trebuie să ne gândim la lucruri de taină, la hrănirea noastră spirituală.

Nu e bine să ne punem dorințe materiale, ci dorințe care ne hrănesc sufletește. Se spune că oamenii care își pun astfel de dorințe vor avea parte de împlinirea lor în următoarea lună.

Se spune că tocmai clopotul va duce mai departe dorințele noastre, însă doar dacă e vorba de chestiuni spirituale.

Și în Săptămâna dinainte de Înviere există o serie de datini, de obiceiuri, de tradiții împânzite în toată țara.

În Joia Mare, de exemplu, există obiceiul de a înroși ouăle. Se ține post cu mâncare uscată, iar la biserici nu se mai bat clopotele. În această zi se bate doar toaca. Tot în Joia Patimilor creștinii care s-au spovedit se împărtășesc.

CITESTE SI: De ce sărbătorim Paștele la date diferite

Cea mai tristă zi din Săptămâna Mare este vinerea. Atunci se rememorează aducerea lui Iisus Hristos la judecată și răstignirea pe cruce a Mântuitorului.

În Vinerea Mare are loc slujba Prohodului. Se face înconjurul bisericii, iar în unele locuri din țară precum Buzău și Prahova se duce lumină acasă.

Se spune că dacă în Vinerea Mare plouă vom avea parte de un an greu. Apoi urmează Sâmbăta Mare. Aceasta este o zi de reculegere când credincioșii îmbracă haine alese, în special negre, pentru a marca doliul.

Sâmbătă se ia lumină în cele mai multe părți ale țării. Este vorba despre lumina sfântă adusă de la Ierusalim. Creștinii spun „Adevărat a Înviat” ca răspuns la „Hristos a Înviat!”. Preotul face anunțul reînvierii într-un mod ritualic în biserică, la miezul nopții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top