Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

LIMONADA DE TURMERIC – Reteta si beneficii

Desi nu ne aflam in anotimpul cald al anului, cel in care te racoresti cu o limonada rece si buna, asta nu inseamna ca nu poti savura una in aceast anotimp. Este cel mai potrivit moment pentru a lua o pauza de la haosul pregatirilor de Craciun si sa bei o limonada cu turmeric. Uite cum o poti prepara.

Pe langa faptul ca aceasta bautura este gustoasa si are un efect calmant asupra organismului, are si beneficii pentru sanatate, mai ales ca toate ingredientele sunt bogate in proprietati care ajuta organismul.

Ai nevoie de:
-1 litru de apa plata
-2 linguri de curcuma in forma naturala (poti folosi si pudra de curcuma)
-4 linguri de sirop de artar sau miere de albine
-zeama de la 2 lamai
-sucul de la o grefa proaspata
-2-3 cuisoare pentru gust

Ingredientul principal, turmericul (sau curcuma, cum mai este denumit), este o sursa fantastica de vitamine si are o multitudine de efecte asupra corpului: reduce nivelul de colesterol, purifica sangele, imbunatateste circulatia, avand proprietati antibiotice, antibacteriene si antivirale.

Cuisoarele contint antioxidanti, fiind o sursa excelenta de mangan, acizi grasi, magneziu calciu si vitaminele K si C.

Grepfruitul contine retinol, acid ascorbic, niacina, piridoxina, potasiu, calciu si fosfor. Acesta are proprietati majore in sanatate, fiind un bun antiseptic, astringent si diuretic.

Siropul de artar este o substanta nutritiva bogata in tiamina, mangan şi zinc, acestea fiind benefice pentru buna functionare a inimii.

Tot ce trebuie sa faci tu este sa pui intr-un bol adanc toate ingredientele si sa amesteci bine de tot. Lasa limonada la frigider pentru o ora, pana se imbina toate aromele. Dupa ce trece timpul, serveste-o intr-un pahar inalt, ornat cu o feliuta de lamaie sau grepfruit.

Cum ti se pare aceasta limonada? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top