Connect with us

Revistateo.ro

Limonada

Naturiste

Ce se intampla in corpul tau cand bei un pahar cu limonada calda

Limonada cu miere si menta plus niste cuburi de gheata? Un deliciu! Dar ce zici de limonada calda? Expertii in medicina naturista sustin ca aceasta are de zece ori mai multe proprietati benefice pentru organismul uman.

Iata ce se intampla in corpul tau cand bei un pahar cu limonada calda:

1. PARUL TAU SE REGENEREAZA

Nu, nu e nevoie sa te speli pe cap cu zeama de lamaie incalzita. Daca o bei, celulele moarte de la baza podoabei capilare dispar instantaneu, iar scalpul se insanatoseste. Vitamina C patrunde in organism si curata asa-zisele ‘zone moarte’.

2. AJUTA LA DIGESTIE

Sucul de lamaie elimina toxinele din tractul digestiv si evita probleme precum stomacul ingreunat ori diareea. Durerile stomacale sunt evitate dupa o masa copioasa, deoarece aciditatea limonadei calde face treaba in locul aparatului tau digestiv. Tensiunea abdominala dispare dupa un singur pahar cu limonada fierbinte.

CITESTE SI: Dieta cu limonadă, vezi cât de mult slăbeşti

CITESTE SI: Limonada detoxifierii. RETETA UNICA

3. IMBUNATATESTE STAREA TRACTULUI RESPIRATOR

Vitamina C este ‘vinovata’ de acest lucru. Cercetatorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii sustin ca limonada calda este un remediu obligatoriu pentru persoanele care au probleme cu inima.

Astmaticii pot consuma zilnic acest lichid, mai ales inainte de a iesi in oras, acolo unde factorii care pericliteaza mediul le vin de hac.

4. ALUNGA RESPIRATIA URAT MIROSITOARE

Halitoza (respiratia neplacuta) poate fi ameliorata prin consumul de limonada inainte cu 30 de minute inainte de a-ti spala dintii sau dupa ce ai terminat periajul.

5. PIELEA TA SE REGENEREAZA

Limonada calda este un antiseptic natural care ajuta la regenerarea celulara. Poti bea limonada calda pentru o piele mai fina sau o poti aplica cu ajutorul unei comprese pe zonele unde eruptiile cutanate sunt serioase.

Vitamina C oxigeneaza celulele si le ofera ‘libertatea’ de a se extinde in fata bacteriilor rele si a altor tipuri de microorganisme care profita de letargia acestora cand nu sunt hidratate.

Cand e bine sa consumi limonada calda?

Cel mai indicat moment pentru a bea limonada incalzita este dimineata, intrucat pregateste organismul, indicandu-i sa manance sanatos pe parcursul zilei. Vitamina C creste pofta de mancare sanatoasa, in special de fructe si legume.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top