Connect with us

Revistateo.ro

Legenda Sfantului Valentin

Life

Legenda Sfântului Valentin

LEGENDA SFANTULUI VALENTIN. De ce sarbatoarea dragostei are loc pe 14 februarie la nivel international? Cine este Sfantul Valentin si ce legatura are el cu povestile de iubire de zi cu zi?

Prima atestare a zilei de 14 februarie a avut loc in anul 498 datorita lui Papa Gelasius I. Legenda spune ca un preot din Roma, pe nume Valentin, a facut inchisoare pentru ca oficia casatorii pe ascuns.

Acesta ii ajuta pe soldatii Imperiului Roman sa se casatoreasca cu femeile lor, desi acestia aveau interzis la insuratoare.

Sarbatoarea dragostei vine, deci, de la Roma, unde intre 13 si 15 februarie se celebra si o varianta mai primitiva a Zilei Indragostitilor, „Lupercalia”. Sarbatoarea prevedea sacrificii catre zeitati, iar femeile care voiau sa ramana insarcinate erau biciuite pentru a le face fertile.

Cum sa iti decorezi casa de Valentine’s Day

Daruieste iubire drept cadou de Ziua Indragostitilor dar si… DARURI INSPIRATE. Inspira-te de aici!

Practicile barbare au fost interzise de Papa Gelasius I in anul 494, iar sarbatoarea este inlocuita cu celebrarea Sfantului Valentin.

Sfantul Valentin era unul dintre cei mai populari preoti in perioada imparatului Claudiua al II-lea. Acesta se implica in mod milostiv in campaniile militare sangeroase, fiind alaturi de vaduve si copii.

Era apropiat de tineri si ascundea multe povesti de iubire, realizand casatorii despre care imparatul afla tarziu.

Motivul pentru care Claudiu al II-lea a interzis casatoriile era faptul ca soldatii insurati nu dadeau acelasi randament pe frontul de lupta fata de cei care nu aveau sotii.

In prezent, ziua Sfantului Valentin este un prilej de sarbatorire a dragostei fara ca multi tineri sa cunoasca adevarata poveste a infiintarii acestei zile.

Sarbatoarea a capatat o conotatie materiala in ultima vreme, insa, indiferent de cata reclama s-ar face de pe urma numelui Valentin, cert este ca iubirea e singurul sentiment care ne face fericiti si ne tine in viata.

Sursa foto: catholic.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top