Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Lege ȘOC pentru români. Ce se va întâmpla cu persoanele decedate. Statul a decis!

Românii primesc o veste neașteptată de la stat. Noua lege funerară le permite românilor să facă inmormântări fără preoți, însă asta nu e tot.

Lege care reglementează ce se va întâmpla cu persoanele decedate

Conform noilor reglementări, românii nu vor mai avea voie să facă priveghiul în casă. O tradiție veche de sute de ani a fost reglementată prin lege. Până acum, în foarte multe sate de la noi, mortul era ținut în casă, iar cei apropiați îl vizitau pentru ultima oară cu buchete de flori, coroane și lumânări. Lucrurile se schimbă, iar acest obicei va deveni istorie.

Românii vor putea opta de acum înainte pentru înmormântarea civilă sau laică. Iată ce se arată în articolul 16 al Legii 02/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din Romania: ,,Inmormantarea poate fi religioasa sau laica, precedata sau nu de incinerare. Locul si modalitatea inmormantarii vor fi conforme vointei exprimate in timpul vietii de persoana decedata, fara nici o modificare a ultimei vointe a acesteia”.

CITEȘTE ȘI: De ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime

CITEȘTE ȘI: La doi ani de la moartea soțului, a primit un buchet de flori misterios. De unde erau

Un alt lucru prevăzut de noile reglementări este legat de aspectul mormintelor. Dacă un loc de veci este lăsat în paragină și necurățat timp de doi ani de zile, administrația locală are dreptul să confiște locul, după caz, noteaz dreptul-omului.org.

Mai mult, familiile celor decedați, conform deciziilor luate de Uniunea Europeană, vor putea depune trupul neînsuflețit după doar o oră de la momentul decesului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top