Connect with us

Revistateo.ro

Lasa-ma uimit

Blog

Lasa-ma uimit

Printre oamenii dragi si apropiati mie, o categorie aparte e reprezentata de studentii mei. Nu-s cine stie ce dascal, dar am invatat ce tot ceea ce trebuie sa ai, daca n-ai diploma de lector, e pasiunea nebuna pentru ceea ce spui si faci. Aceeasi pasiune care ma duce inainte in fiecare zi, in orice.

Focul, ii zicea mentorul meu. „Ba, daca ai in tine Focul, ala te duce dupa el, te trage pana ajungi unde ai nevoie tu sa ajungi. Nu se stinge niciodata, daca ai grija mare de el”. Am grija, cum n-am de multe, domn iubit inimiii mele.

Studentii mei ma intreaba, mai mult sau mai putin vocal, unde locuieste tineretea. Unde trebuie sa caute ei ca sa ramana asa, putin tacaniti la minte, putin romantici, putin infantili, in starea aia grozava care iti alunga adanca depresie, inima de plumb sau moartea interioara. Cred ca stiu, asa ca lor le-am spus si mi se pare potrivit sa o mai zic o data, daca nu va supar.

Cred in sentimentul de uimire. Cata vreme inca te uimeste ceva, cata vreme inca te lasi suprins de o situatie pe care n-ai analizat-o indeajuns incat sa-i smulgi imprevizibilitatea, inca esti tanar. Uimit de puterea iubirii demente si inconstiente la orice etate, socat de comportamente minunate sau altminteri, minunat de peisaje, tablouri, poezii, inteligente ale celor pe care abia i-ai intalnit si care astfel te fac sa-i adori. Uimirea e ceaa care tine ochii deschisi si inima in flacari.

Lasati-va uimiti, cu mine. O sa-mi soptiti ca nimeni nu mai crede ca un adult poate fi surprins, sau ca e foarte greu sa gasesti naivi azi, dar daca auziti asta, inseamna ca stati de vorba cu un batran, indiferent de varsta lui biologica. Suna stupid si simplu. E stupid si simplu! Cine ne crede pe noi, uimitii? Ceilalti uimiti, cu buletine vechi si bucurii noi!….

6 Comments

6 Comments

  1. Marcy...

    2014-05-21T15:22:56+03:00 at 2014-05-21T15:22:56+03:00

    Doamne!!!Cata dreptate ai,asa este!!!Te citesc cu atata uimire,drag si descopar ca prin ceea ce spui,scri ma faci sa inteleg mai bine ce este,ce trebuie…Vezi de ce te iubim?Teo-esti destepta,sa nu renunti-sa crezi tot timpul in tine,in forta ta…Focul,cum bine zice mentorul tau,este solutia…Tu ai grija-se vede-de el…Noi-incercam!!!sper sa reusim…

  2. Mariana

    2014-05-21T15:36:14+03:00 at 2014-05-21T15:36:14+03:00

    Buna ziua,

    ador sentimentul de uimire.
    cu putin ragaz, o sa va povestesc despre ultima situatie in care am trait asta.
    biroul meu are ferestre pe 3 laturi. martea trecuta s-au auzit batai in geam. susprinsa ma ridic si ma duc langa geam sa vad despre ce-i vorba. o pasare, a carei nume nu-l cunosc (are pene galbene pe corp si negre pe aripi) statea pe o ramura a unui brad de langa cladire. cand m-am uitat la ea a zburat pe pervazul ferestrei prin care ma uitam la ea si a batut cu ciocul. a durat cateva secunde, apoi si-a luat zborul.

    mi-a luminat intreaga zi si m-a uimit intamplarea. imi place sa cred ca a venit sa ma salute pe mine si nici nu mai conteaza sa stiu altceva. mai ales ca asta s-a intamplat a doua oara. prima data a fost vorba despre alta pasare.

    am vazut ca purtati bratari. daca aveti ragaz, va rog, sa-mi spuneti cum as putea sa intru si eu in posesia unei astfel de bratari rudraksha.

    va multumesc.

    va doresc toate cele bune.

    La multi ani, Maya! si multi fericiti inainte si mamei sale!

  3. Catalina Mihaela

    2014-05-22T21:36:31+03:00 at 2014-05-22T21:36:31+03:00

    Draga mea Teo, tu esti unul dintre oamenii care reuseste sa ma uimeasca mereu intr-un mod foarte placut. Te felicit din tot sufletul si iti doresc tot ce-i mai bun. Esti un om minunat !

  4. Nico

    2014-05-23T18:28:02+03:00 at 2014-05-23T18:28:02+03:00

    Probabil …, voi fi off topic , dar nu am stiut unde sa-ti spun ce simt sa-ti spun , de mult…. Esti fantastica ! Esti fenomenala! Esti tot ce mi-as fi dorit sa fiu eu…. sau macar putin … Te iubesc si imi place tot ce faci , tot ce spui , indiferent in ce format … De pe vremea matinalelor cu Badea , m-am indragostit de tine , si sant invidioasa pe invitatii tai , care in fiecare seara , au onoarea de a petrece timp frumos cu tine! M-a distrez maxim , cand am ocazia sa -ti urmaresc emisiunea !:) De regula, lucrez , sant tot contra cronometru , dar cand calc, te urmaresc, si-mi imaginez cat de tare te distrezi in emisiune, si ce norocosi sant cei din platotu…. Esti frumoasa si la suflet , si la chip ! Sanatoasa sa fii , ca iubita esti ! Mi-a fost dor de tine !

  5. Miriam

    2014-05-26T16:09:20+03:00 at 2014-05-26T16:09:20+03:00

    Buna ziua,

    Ma numesc Miriam. Sunt studenta la Facultatea de Litere si Stiinte din Ploiesti. Fac un studiu despre emisiunea dumneavoastra. As dori daca se poate sa iau legatura cu dumneavoastra sau numai o simpla parere sau sfat. Nu stiu cui sa ma adresez pentru a putea lua legatura cu Dumneavoastra.
    As fi recunoscatoare daca ati citi acest mesaj.

    Multumesc,
    O zi buna.

  6. Mona -Catalina

    2014-05-27T19:35:22+03:00 at 2014-05-27T19:35:22+03:00

    Draga Teo,

    In primul rand vreau sa-ti spun ca te pretuiesc f. mult .
    Esti minunata !
    Si eu cred in acest sentiment -de uimire.
    Da, sa te lasi uimit in fata atator lucruri pe care Viata ti le ofera , uneori mai devreme sau poate alteori mai tarziu , dar desigur , intotdeauna !
    Da ,sa pretuiesti fiecare clipa in care te ,,uimesc” florile , cerul , oamenii (asa cum sunt…) ,cartile , muzica ….
    Eu cred ca trebuie sa ne lasam libera inocenta care mai este inca acolo , intr-un coltisor al sufletului nostru …de copil , indiferent de varsta !
    Si sa pretuim mai mult Viata , inainte de orice!

    Ma bucur ca pot sa-ti transmit si eu cateva ganduri ,
    Cu mult drag ,
    Mona

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top