Connect with us

Revistateo.ro

La mulți ani, NADIA COMĂNECI! Cele mai importante realizări ale celei mai cunoscute românce

Inedit

La mulți ani, NADIA COMĂNECI! Cele mai importante realizări ale celei mai cunoscute românce

Aurul de la Montreal, Nadia Comăneci, împlinește azi frumoasa vârstă de 53 de ani. Românca pentru care toți românii au plâns de fericire și de mândrie în 1976 când a luat 10 pe linie la gimnastică este născută pe 12 noiembrie 1961 la Onești.

Nadia Comăneci a ocupat locul I în proba de individual compus a Campionatelor naționale de juniori, dar și în concursul pe echipe, la doar 11 ani. După aceea, sportiva româncă s-a clasat pe primul loc la cinci probe, peste doi ani: individual compus, paralele inegale, sol, bârnă şi sărituri. În 1975, la 14 ani, Nadia Comăneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă, şi a cucerit medalia de argint la sol.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI STRESANTE LOCURI DE MUNCĂ DIN ROMÂNIA

Punctul culminant al carierei sale de gimnastă l-a atins la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, fiind prima gimnastă din lume care reușea să obțină nota 10 pe linie, la prestația paralele inegale. Nadia a devenit apoi faimoasă în toată lumea apărând pe coperțile unor publicații prestigioase precum Sport Illustrated, Time, Newsweek și pe prima pagină a celor mai cunoscute ziare internaționale.

La Jocurile Olimpice de la Moscova, din anul 1980, Nadia a mai luat două medalii de aur la sărituri și sol și alte două de argint, pe echipe și la individual compus. În 1996 devine o adevărată stea, intrând în galeria „Hall of Fame” a sportului internațional.

Nadia Comăneci a devenit mamă câțiva ani mai târziu, în 2008, când l-a născut pe fiul ei Dylan Paul, conceput cu soțul ei canadian Bart. În prezent, Nadia activează în mai multe organizații caritabile și este membră mai multor organisme importante: vicepreşedinte al Consiliului Director al Special Olympics, vicepreşedinte al Asociaţiei Distrofiei Musculare, precum şi membru al consiliului Laureus Sports For Good Foundation.

Nadia are și o fundație care îi poartă numele și îi ajută pe copii orfani din București și din țară prin diferite activități sociale.

1 Comment

1 Comment

  1. saioc ioana liliana

    2015-03-08T21:03:28+02:00 at 2015-03-08T21:03:28+02:00

    Cautam colaboratori care sa se alature echipei noastre.
    Conditii necesare :
    – calculator + internet , cunostiinte minime de operare.
    Fiecare isi stabileste programul sau de lucru.
    Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
    Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.Se ofera contract !
    Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
    Daca esti interesat trimite un mail la adresa: saiocioanaliliana@yahoo.com cu subiectul „detalii”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top