Connect with us

Revistateo.ro

Invataturile filosofului britanic Alan Watts despre cum sa devenim cine suntem cu adevarat

Stiri

Invataturile filosofului britanic Alan Watts despre cum sa devenim cine suntem cu adevarat

Exista un continuu conflict intre egoul nostru si armonia cosmica: in loc sa ne dam seama ca noi facem parte dintr-un tot unitar ne incapatanam sa credem ca suntem cei mai importanti si actionam in consecinta,

Filozoful britanic Alan Watts este printre pionerii popularizarii filozofiei orientale in Vest, in perioada anilor 50-60. In cartea sa, „The Book – On the Taboo Against Knowing Who You Are (Cartea – Despre tabuul impotriva a sti cine esti)”, publicata in anul 1966, vorbeste despre „senzatia predominanta a unui sine ca un ego inchis intr-o plasa de piele este o halucinatie care nu intra in acord nici cu stiinta vestica nici cu filosofia religioasa a Orientului”.

CITESTE SI: 10 SFATURI SIMPLE DE VIATA CA SA TRAIESTI FERICIT

Filozoful britanic vorbeste in cartea sa despre vindecarea de iluziile trecatoare ale vietii si cauzele acestora. Acesta s-a remarcat de multe ori cu citate despre viata care ii motiveaza pe oameni sa se descopere asa cum sunt ei cu adevarat in interiorul lor. Iata cateva dintre acestea:

„Omul sufera doar pentru ca ia prea in serios ceea ce zeii fac din amuzament.”

„Scopul vietii este doar sa fii in viata. Este atat de plin si atat de evident si atat de simplu. Si cu toate acestea, toata lumea se grabeste in jur intr-o panica imensa de parca ar trebui sa obtina ceva ce ar fi mai presus de ei.”

„Lucrurile sunt asa cum sunt. Sa privesti inafara inspre Univers noaptea, atunci nu facem nicio comparatie intre stele bune si rele, nici intre constelatii aranjate mai bine sau mai rau.”

„Am realizat ca trecutul si viitorul sunt cu adevarat iluzii, ca ele exista in acest prezent care este ceea ce este si tot ce poate fi.”

„Incercam sa pretindem ca lumea externa exista independent de noi.”

„Prin ochii nostri, universul se auto-percepe. Prin urechile noastre, universul isi asculta armoniile. Suntem martorii prin care universul devine constient de gloria sa, de maretia sa”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top