Connect with us

Revistateo.ro

Incredibil! Maimutele isi plang prietenii care mor

Stil de viata

Incredibil! Maimutele isi plang prietenii care mor

Maimutele sunt extrem de inteligente, iar un studiu efectuat recent demonstreaza din nou acest lucru. Se pare ca aceste animale atat de asemanatoare omului sunt capabile sa simta durere dufleteasca atunci cand pierd pe cineva. Atat maimutele din salbaticie, cat si cele care traiesc in rezervatii au un comportament surprinzator cand un alt animal langa care traiesc isi gaseste sfarsitul.

Bin Yang, un cercetator de la Shaanxi Academy of Sciences in Xi’an, China, analizeaza de peste 10 ani un grup de maimute care traiesc in muntii Qinling din China. In decembrie 2013 Yang a observat ca o femela din acest grup lipseste. Dupa trei zile maimuta a aparut, insa avea un comportament ciudat. Masculul dominant al grupului a stat aproape de ea atingandu-i tandru mainile in permanenta si aratandu-i afectiune. Toate celelalte maimute priveau aceasta scena de la distanta.

CITESTE SI: PILDA CRESTINA. OMUL SARAC SI OMUL BOGAT LA PORTILE RAIULUI. CUM II DEOSEBESTE DUMNEZEU

CITESTE SI: ACEASTA MAMA A AVUT UN SOC CAND A DESCOPERIT DE CE BEBELUSUL EI NU SUGEA DE LA SANUL DREPT

La scurt timp cele doua maimute s-au urcat intr-un copac, insa in cateva minute femela, vizibil slabita, a cazut. Toate celelalte s-au adunat in jurul ei si au mangaiat-o timp de cateva ore. La scurt timp femela a murit, iar masculul i-a stat alaturi cateva ore bune.

Yang s-a intors la universitate cu toate aceste date si alaturi de ceilalti cercetatori au analizat indeaproape situatia. Toate maimutele au avut un comportament deosebit atunci cand femela s-a intors, dupa trei zile, extrem de slabita. Acest lucru demonstreaza faptul ca ele s-au simtit mult mai apropiate de ea in ultimele ei clipe de viata. Au mangaiat-o toate si au scos sunete de disperare, semn ca ii simteau durerea si sufereau la randul lor alaturi de ea.

sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top