Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

INCREDIBIL, FOTO: Un român din Harghita a surprins aurora boreală!

Este pentru prima oară când aurora boreală poate fi văzută și de pe cerul României. Un român din Harghita a surprins aurora boreală în noaptea de marți spre miercuri (17 spre 18 martie) și a postat ceea ce a văzut pe Internet.

Spectacolul luminos vizibil și pe cerul României s-a datorat unei furtuni solare care a lovit marți planeta noastră. Acest fenomen celest nu este vizibil decât de la Polul Nord, iar faptul că marți spre miercuri noaptea s-a putut vedea din mai multe țări, incluzând România, Ungaria și Marea Britanie, este o premieră de-a dreptul.

CITEȘTE ȘI: HARTĂ INTERACTIVĂ PENTRU A VEDEA ECLIPSA DE SOARE DIN 20 MARTIE

Fenomenul a fost surprins de Attila Munzlinger în Pasul Țengheler din județul Harghita. Fenomentul optic numit aurora boreală este vizibil doar în proximitatea zonelor polare, fie că este vorba de Polul Nord, unde fenomenul se numește auroră boreală, sau Polul Sud – auroră australă. Este vorba de fapt despre fenomenul optic care se realizează ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic al Pământului. Termenul a fost inventat de Galileo Galilei.

Foto: Facebook Attila Munzlinger

Foto: Facebook Attila Munzlinger

Numele vine de la zeița zorilor, Aurora și de la zeul vânturilor, Boreas. Aurora boreală este vizibilă și pe alte planete din sistemul nostru solar: Marte, Jupiter, Saturn și Venus.

VEZI AICI FOTOGRAFII CU AURORA BOREALĂ DIN GROENLANDA ȘI ISLANDA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top