Connect with us

Revistateo.ro

Corpul lui Lenin, conservat perfect după 90 de ani

Inedit

INCREDIBIL: Corpul lui Lenin, conservat perfect după 90 de ani

Mai multe generaţii de cercetători au conceput o tehnică inedită de conservare a fostului lider din Rusia, iar anul acesta autorităţile au pregătit intens un fenomen unic în istoria contemporană: expunerea publică a unui trup neînsufleţit, la mai bine de 90 de ani de la moartea sa.

Astfel, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Vladimir Ilici Lenin, şase specialişti în anatomie, biochimie şi chirurgie, denumit şi „Grupul de la Mausoleu” au avut ca sarcină conservarea în cele mai bune condiţii a trupului neînsufleţit. Prin mâna savanţilor nu a trecut doar liderul de la Moscova, ci şi o serie de alţi şefi de stat, printre care fostul lider vietnamez Ho Chi Min, cel nord-corean, Kim Il-sung dar şi fiul acestuia, Kim Jong-il.

CITEŞTE ŞI: Regenerarea inimii, realizată de mai mulți cercetători

„Savanţii sunt nevoiţi uneori să înlocuiască bucăţi de piele sau ţesut cu materiale plastice sau de alt tip, astfel că, din punct de vedere al materiei biologice originale, corpul este din ce în ce mai puţin ce era odată”, a declarat profesorul Aleksei Yurchak, din cadrul Universităţii California Berkeley.

„Acest lucru face ca procedurile să fie total diferite de cele din trecut, cum ar fi mumificarea, al cărei scop principal era păstrarea materialelor biologice originale, în timp ce forma corpului se modifică”, a mai spus acesta.

În 1924, atunci când Lenin a încetat din viaţă, majoritatea literilor sovietici au fost împotriva ideii de a păstra trupul liderului lor mai mult decât o cerea expunerea publică a mortului.

Din cauza condiţiilor meteo vitrege, corpul fostului şef de stat a fost însă expus public vreme de aproape două luni, timp în care ruşilor a început să le surâdă ideea conservării trupului lui Lenin.

Astfel, savanţii „au dezvoltat în cele din urmă tehnici de microinjectare care utlizau un singur ac pentru a introduce fluide în anumite zone ale corpului, de preferinţă în zone unde existau tăieturi sau cicatrice anterioare”, explică Alexei Yurchak.

În plus, trupul lui Lenin este îmbrăcat într-un costum de cauciuc, pentru a acoperi tot corpul într-un lichid special de îmbălsămare, pe perioada când acesta este expus public.

Corpul fostului lider sovietic este apoi re-îmbălsămat în fiecare an, proces ce durează aproape o lună şi jumătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top