Connect with us

Revistateo.ro

Teo Trandafir

Blog

Iata ce cred eu despre legea anti-fumat!

Din cele mai multe dintre aniversările prietenilor mei sau ale mele, zic despre cele petrecute la restaurant, nu-mi mai amintesc decât mirosul chinuitor de tutun. Ochii în flăcări. Lacrimile siroind pe machiaj. Fumul, tulumbe.

De zici ca mâine nu mai exista și ca toate țigările trebuie fumate AZI. Aici. Acum. Restaurantele încă ma înfioară, din pricina asta.

Panica, fratiware. Fiecare își pune întrebări, ce-o sa fie oare când fumatul chiar se va interzice în locurile publice? Cum mai bem noi o bere „pe sec”? Întrebarea e pe drept pusa, nu zic ba.

Dacă însă trecem de partea celor care nu suporta mirosul sau lacrimatul, lucrurile se nuanțează. Apar complicațiile legate de încălcarea dreptului celuilalt la…liberul respirat, de pilda. Nefumătorii și copiii, deopotriva victime ale prostului obicei, se pot manifesta cat vor ei de zgomotos! E dreptul lor.

Înțeleg în egala măsură ambele părți și empatizez cu ele. Doar ca eu, zic eu în general, ca fumător, îmi pot alege locul unde pot fuma, pe când ceilalți se vad obligați sa ma suporte. Nu mi se pare echitabill. Deci, văzute asa, lucrurile sunt simple.

Ma bucur ca fumătorii vor fi un pic forțați sa se gândească și la sănătatea celorlalți, la confortul lor. Chestiune de „sa fie dreptate”, cumva.

Ma vor injura multi pentru părere, dar asta e doar ceea ce gândesc eu, n-am putere legislativa. Dac-as avea-o, insa, n-as zăbovi și as aplica-o.

Copiii, măcar ei, trebuie protejați de fumul de țigară. Și asta, în spatiile publice. Pentru ca, nu-i asa, acasă e loc privat, iar părinții vor continua sa pufaie în nările celor mici, pentru ca aici pot. Nu exista lege, în sufragerii. Măcar din restaurante vom pleca fără sa mirosim a furnal!

3 Comments

3 Comments

  1. mariana

    2016-01-28T23:40:51+02:00 at 2016-01-28T23:40:51+02:00

    sunt mama dar si fumatoare iar dupa parerea mea legea asta trebuia data de mult! nu „pufai” in sufragerie langa copil , ies afara pe balcon de fiecare data , chiar si dimineata cu cafeaua in mana pe ger . nu vreau ca fata mea sa stea in fum si asta e valabil si in public. se poate fuma si in terasele de afara sau in fata restaurantului ca in alte tari .

  2. Mirela

    2016-02-03T08:44:06+02:00 at 2016-02-03T08:44:06+02:00

    Băiatul meu de 12 ani a fost invitat la restaurant ,fiind ziua unui prieten , pentru a mânca o pizza .La întoarcerea acasă am constat că mirosea a fum de țigară precum o scrumieră, am crezut că a fumat.Din păcate persoanele din jurul lor , inclusiv părinții sărbătoritului fumau cu nonșalanță.

  3. Adriana

    2016-03-16T22:08:29+02:00 at 2016-03-16T22:08:29+02:00

    Sincera sa fiu nu prea inteleg care este problema… si mai ales vehementa cu care se reactioneaza la o lege care in alte tari exista de multa vreme. spre exemplu in Germania este in viguare din 2007…aceasta lege nu este o noutate, este o necesitate…nu doar cei ce fumeaza au drepturi: oriunde, oricind sa fumeze… dar si nefumatori trebuie respectati, indiferent ca este vorba despre und adult sau un copil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top