Connect with us

Revistateo.ro

Iată care este rolul somnului asupra memoriei

Sanatate

Iată care este rolul somnului asupra memoriei

Beneficiile somnului asupra memoriei sunt vizibile cu ochiul liber.

CITEŞTE ŞI: OBOSEALA- CAUZE ASCUNSE DE PESTE ZI

Oamenii de știință cunosc de mult timp faptul că somnul are un rol important în formarea amintirilor, dar modul fizic în care are loc acest proces nu a fost înțeles.

Profesorul Wen-biao Gan, de la Universitatea New York, a declarat pentru BBC: „Descoperirea faptului că somnul promovează formarea de noi conexiuni între neuroni este ceva nou; nimeni nu a știut acest lucru înainte. Știam că somnul ajută, dar ar fi putut fi vorba de alte cauze. Am văzut că ajută cu adevărat la formarea noilor conexiuni și că în somn creierul nu este tăcut, redă ce s-a întâmplat în timpul zilei și pare destul de important pentru formarea conexiunilor”.

Acum, cu ajutorul microscopiei avansate, o echipă formată din cercetători americani și chinezi a fost martori la formarea de noi conexiuni între sinapse în timpul somnului, dovedind rolul somnului în crearea amintirilor. Șoarecii din cadrul experimentului au fost modificați pentru a exprima o proteină fluorescentă strălucitoare în celulele lor cerebrale, care a putut fi studiată de cercetători.

Pentru a studia procesul, oamenii de știință au învățat șoarecii să meargă pe o bară rotativă, o nouă abilitate, iar apoi au comparat creșterea conexiunilor neuronale în timp ce dormeau sau rămâneau treji. Rezultatele au arătat că cele mai multe conexiuni neurale au fost realizate în timpul somnului profund.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top