Connect with us

Revistateo.ro

Iarna din aprilie. Explicația fenomenului

Inedit

Iarna din aprilie. Explicația fenomenului

Iarna din aprilie 2017 naște tot felul de teorii. Unii spun că s-ar apropia Era Glaciară, alții susțin că anotimpurile nu vor mai fi cum le știm și că acest fenomen se datorează încălzirii globale.

Meteorologii sunt îngrijorați

Meteorologul Gabriela Băncilă a explicat de ce ninge în aprilie și când s-a mai întâmplat asta în România. „Nu sunt fenomene și temperaturi normale pentru această perioadă. Sunt fenomene deosebite pentru perioada pe care o traversăm, evenimente pe care nu le putem numi singulare, pentru că de-a lungul timpului au mai fost, ci evenimente care au o rată de apariție foarte rară, evenimente care se pot produce o dată la 20 de ani sau mai mult de 20 de ani. Un episod similar s-a produs în anul 1996.

Este vorba despre amploarea acestui eveniment, amploarea lui ca distribuție spațială și ca distribuție în timp. Au mai fost evenimente din 1996 până acum, dar cu un impact pe o suprafață mai restrânsă și într-un interval de timp mai scurt. Noi, ANM, informăm și avertizăm asupra acestui eveniment încî de alaltîieri. Suntem la a treia zi consecutivî de acțiune a acestui front atmosferic peste țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Maria Ghiorghiu, o nouă profeție adeverită. Ce mesaj nou are pentru români

Au fost afectate toate regiunile. Despre precipitații sub forma de ninsoare am vorbit la început în zona Mehedinți, zonele de munte, zonele submontane, iar acum s-a mutat pe partea de Est a României. Temperaturile scăzute pe care le așteptăm sâmbătă dimineața nu se vor înregistra într-o singura regiune. Vor fi în majoritatea zonelor”, a explicat meteorologul pentru Hotnews.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top