Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Hartă interactivă pentru a vedea ECLIPSA DE SOARE de mâine

Eclipsa de Soare poate fi urmărită la momentul ei maxim cu ajutorul unei hărți interactive create de o echipă de români pasionați de evenimentele astronomice. Intră AICI pentru a scrie locația din care vezi eclipsa mâine dimineață, în timp real.

Ionuț Pascu, creatorul Kronpass, a declarat pentru ziarul Adevărul că a realizat această hartă interactivă deoarece consideră eclipsele solare fascinante iar pasiunea sa pentru astronomie a reprezentat o oportunitate pe care nu o putea nicidecum rata în realizarea unei hărți speciale.

CITEȘTE ȘI: HOROSCOPUL ECLIPSEI DE SOARE DIN 20 MARTIE

Site-ul inaugurat de români folosește o reprezentare de tip heatmap, scrie ziarul Adevărul, adică ilustrează cele două conuri de umbră ale lunii. Printr-un singur click site-ul va calcula caracteristicile locale ale eclipsei, în timp util, live.

„Oricine poate afla informaţii personalizate cu privire la tipul eclipsei, magnitudinea ei, gradul de obscurare, ora de începere, durata ei, ora de maximă eclipsare şi poziţia Soarelui“, a spus cercetătorul român pentru Adevărul.

Românii vor vedea discul Soarelui acoperi de jumătate de lună, iar punctul maxim de intensitate se va înregistra la ora 11 și 56 de minute, cu 4 minute înainte de miezul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top