Connect with us

Revistateo.ro

Douazeci de romani si-au pierdut viata din cauza gripei. Afla ce s-a intamplat si ce poti face pentru a te feri de gripa.

Stiri

Gripa a facut douazeci de victime in Romania

Douazeci de romani au murit de gripa in acest sezon, pe fondul unor infectii respiratorii acute severe. Sase dintre ei au murit in perioada 30 ianuarie – 5 februarie. Institutul National de Sanatate Publica anunta ca niciuna dintre persoanele decedate nu a fost vaccinata.

Douazeci de romani si-au pierdut viata din cauza gripei

Dintre cei care au murit în ultima saptamana, cinci aveau tipul AH3 si unul virusul gripal pandemic AH1N1, cunoscut ca gripa porcina.

Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 20, dintre care 18 cu tipul AH3N2, unul cu AH1N1 şi unul cu tipul A nesubtipat.

Simptomele Gripei!

De la începutul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei şi a Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI) au fost confirmate cu laboratorul 459 cazuri de gripa: 378 cazuri tip AH3N2, 69 cazuri tip A, nesubtipate, un caz A H1N1 subtip H1 şi 11 cazuri tip B.

Potrivit Centrului, 15 din totalul deceselor au fost la grupa peste 65 de ani, restul la grupele 0-1 an (un caz), 15-49 şi 50-64 ani (cate doua cazuri).

Citeste pe huff.ro cum sa te feresti de gripa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top