Connect with us

Revistateo.ro

Social

Adrian Streinu Cercel, despre gripa severă care provoacă victime: „Vaccinați-vă!”

România se confruntă cu unul din cele mai severe episoade de gripă din ultimii ani, iar motivul pentru care multe persoane au ajuns să se stingă din viață din cauza virusului gripal este refuzul de a se vaccina.

Doctorul Streinu Cercel, apel la vaccinare

Medicul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, doctorul Adrian Streinu Cercel lansează un apel la toți românii, pe care îi roagă să se vaccineze pentru a nu îngroșa rândurile celor care mor din cauza gripei.

„Atata timp cat este in circulatie, e grava. Cert este ca e sezon de gripa. Daca in week-end-ul trecut la ‘Bals’ au fost 308 cazuri de gripa prezentate, de vineri pana luni dimineata, va dati seama ce inseamna asta.

Si circa o treime dintre ele au necesitat internare. Va dati seama ca nu sunt cazuri usoare, ci sunt cazuri care, mai ales la pacienti care sunt cu diabet, cu BPOC (Bronhopneumopatie cronica obstructiva), cu hipertensiune arteriala sau cu cardiopatie ischemica, cu accidente vasculare antecedente, cu obezitate si respectiv, femeile gravide au sanse sa dezvolte forme severe de boala si sa se si prapadeasca unii dintre ei”, a declarat doctorul într-o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI: Apel disperat făcut de Ministerul Sănătății după ce gripa a făcut noi victime

„Deci, gripa omoara, de aceea se face program de imunizare. Nu se face program de imunizare ca vrea cineva sa mai vanda un vaccin. Singura modalitate de interventie este vaccinarea. Si acum. Gripa nu o sa iasa din circulatie diseara sau maine dimineata.

Tineti cont ca are o perioada de incubatie foarte interesanta: intre trei ore si trei zile. (…) Du-te si te vaccineaza! Avem gripa in Romania si se moare de gripa in Romania.

Daca nu dorim sa facem gripa si nu dorim sa murim eventual de gripa, avem o singura modalitate: sa ne vaccinam. Restul sunt filosofii.

Filosofia nu omoara, (…) dar pe unii care au facut gripa i-am vazut murind si urat, adica cu imposibilitate de a respira, cu plaman artificial, adica nu e o joaca.

Deci, vaccin”, a sustinut managerul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel.

69 de persoane au murit până acum, conform statisticilor, din cauza gripei. Majoritatea nu și-au făcut vaccinul antigripal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Social

To Top