Connect with us

Revistateo.ro

Federaţia Sanitas anunţă că declanşează luni greva generală

Stiri

Greva generala din 31 octombrie anuntata de Federatia Sanitas

Federaţia Sanitas a anunţat că luni, 31 octombrie, va declanşa greva generală şi îşi cere scuze faţă de toţi pacienţii care vor fi afectaţi de această acţiune.

De asemenea, Fedetația Sanitas a precizat că o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical, iar urgenţele vor fi rezolvate.

„Lipsa de interes a guvernanţilor pentru a găsi soluţii fiabile la solicitările noastre, precum şi creşterea nivelului de nemulţumire a colegilor nedreptăţiţi ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016 a condus la grevă generală în unităţile sanitare din România”, au anunțat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

Aceștia mai precizează că 31 octombrie este ziua în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială arată guvernanţilor „că nu mai suportă umilinţa şi indiferent de gradul profesional sunt uniţi şi hotărâţi să îşi recâştige drepturile şi demnitatea”.

Reprezentanţii Sanitas mai spun că îşi cer scuze anticipat faţă de toţi pacienţii care vor fi afectaţi de greva generală, menţionând că o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical, iar urgenţele vor fi rezolvate.

„Federaţia Sanitas din România atrage atenţia autorităţilor statului şi tuturor factorilor politici că situaţia în care se află sistemul sanitar şi de asistenţă socială este una extrem de gravă, iar angajaţii nu mai acceptă jumătăţi de măsură”, adaugă reprezentanţii Sanitas.

Citeste mai mult pe Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top