Connect with us

Revistateo.ro

Nu mai ignorați aceste recomandări! Află de ce este periculos să mănânci în fața televizorului.

Stil de viata

Greșeala pe care o fac toți românii! De ce este periculos să mănânci în timp ce te uiți la televizor

În majoritatea locuințelor, televizorul se află în sala de mese, în fața mesei în care familia ia cina. Este, de asemenea, obișnuit pentru adulți să mănânce masa de prânz în fața calculatorului lor, astfel încât să „nu pierdă timpul” și să continue să lucreze.

Aceste două obiceiuri care sunt atât de înrădăcinate în societatea de astăzi au consecințe foarte proaste.

Efecte dăunătoare ale consumului în fața televizorului pentru copii

Copiii sunt în mod deosebit în pericol din cauza acestui obicei în familie. În primul rând, provoacă obezitate, potrivit unui studiu efectuat recent în Statele Unite. Acești tineri sunt mai înclinați să mănânce grăsimi și zaharuri și, ca rezultat, calorii. Ei, de asemenea, nu știu când se satură pentru că acordă atenție televizorului. Nu există nicio îndoială că această activitate contribuie la suferința de tulburări de greutate și de schimbare a comportamentului în casă.

În medie, copiii petrec zilnic două ore în fața televizorului. În acest timp, își petrec timpul mâncând micul dejun, prânzul, cina sau doar gustări. În acest timp, au tendința de a mânca mai multe chipsuri, dulciuri, băuturi răcoritoare și alimente nesănătoase. Acest lucru duce cu siguranță la obezitate și alte boli cum ar fi colesterolul ridicat sau chiar diabetul.

Potrivit autorului unuia dintre studii, Leann Birch, problema însăși nu vine de la vizionarea televiziunii, ci mai degrabă de la momentul în care persoanele mănâncă fără să acorde atenție cantității, gustului, etc.

Efectele secundare ale alimentării și vizionării televiziunii la orice vârstă

Probabil că v-ați bucurat de programul preferat în timp ce mâncați o gustare sau o cină. Acest lucru nu este deloc bun. Potrivit medicilor, acestea sunt activități incompatibile. În plus față de ceea ce am menționat anterior în cazul copiilor, adulții suferă foarte mult de această problemă. Vizionarea programelor tv blochează sentimentul de satisfacție, deoarece creierul se concentrează pe alte lucruri, cum ar fi ceea ce vizionează.

Când te uiți la televizor, ești relaxat, te separi puțin de rutina ta și de problemele tale (dacă nu te uiți la știri) și te vei arunca într-o lume fictivă. De aceea mâncați mai mult fără să realizați. De asemenea, fiind în fața unui televizor merge mână în mână cu gustări alimentare, majoritatea conținând o mulțime de grăsimi, așa cum am menționat mai înainte.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este că vă puneți lucrurile în gură mecanic, ceea ce poate provoca, în plus față de obezitate, dureri de stomac. Toate acestea se accentuează atunci când vedeți reclame la mâncare, pentru că ele vă stimulează să mâncați mai mult și doriți să mâncați mai mult acest tip de mâncare (ceea ce nu este deloc sănătos). Persoanele care urmăresc mai mult televizorul tind să aibă diete mai proaste, precum și să aibă un stil de viață sedentar.

Schimbați obiceiul de a aduce ceva pe canapea când porniți televizorul. Când este posibil, reduceți timpul petrecut în fața televizorului. Mănâncă în bucătărie sau într-un loc în care să nu fie televizorul partenerul tău de cină.

Pericolul de a mânca în fața calculatorului

La fel ca televizorul, calculatorul este un inamic intim al sănătății. Studiile indică faptul că obiceiul sau rutina de a mânca în fața computerului cauzează infecții majore, alergii și boli, precum și o posibilitate mai mare de a suferi de obezitate și tulburări asociate (cum ar fi colesterolul).

Sunteți obișnuit să nu vă mișcați de la birou în timpul prânzului, pentru a vă termina munca mai devreme. Puneți farfuria (care tinde să fie fast food) lângă tastatură, iar când răspundeți la e-mailuri sau scrieți rapoarte, luați mușcăturile de mâncare. Ca rezultat, biroul are de 400 de ori mai multe bacterii decât o baie. Dar asta nu este totul.

Câmpul electromagnetic al unui calculator distruge structura moleculară a alimentelor și a apei și le face nesănătoase. Aceasta înseamnă că își pierde proprietățile și substanțele nutritive, care provoacă diferite boli și tulburări, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer (pe termen scurt și lung).

Ca și cum nu ar fi de ajuns, mâncarea în fața calculatorului are aceleași efecte ca și în fața unui televizor. Obezitatea este cea mai importantă. În al doilea rând, mănânci fără a acorda atenție mâncării, ceea ce duce la consumul mai mult. Locul de muncă murdar este al treilea cel mai important, care provoacă răcelile, bolile, alergiile etc.

Pentru a preveni toate acestea, luați o pauză de prânz. Dacă vă loviți de muncă, faceți o pauză de o jumătate de oră, dar nu mâncați în fața ecranului. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top