Connect with us

Revistateo.ro

principe nicolae

Stiri

Fostul principe Nicolae, prima reacție după moartea Regelui Mihai

Fostul principe Nicolae a avut o primă reacție după moartea bunicului său.

Acesta a pus la poza de profil o imagine cu el și cu Regele Mihai, iar la poza de copertă de pe Facebook, celebra imagine în care apare alături de Rege la balconul de la Universitate.

În 1992, când a vizitat pentru prima dată România alături de Regele Mihai, Principele Nicolae avea doar şapte ani. Pe atunci nu înţelegea ce reprezenta familia sa pentru România, nici importanţa reîntoarcerii Regelui în ţară.

Şi s-a mirat să vadă cum, suindu-se copilăreşte pe pervaz, a stârnit uralele românilor strânşi pentru a transmite un mesaj de susţinere Regelui Mihai.

„În seara aceea, le-am dat bătăi de cap părinţilor mei. După cină, le-am cerut voie să mă duc în camera mea fiindcă eram obosit. Am stat în pat o vreme, iar apoi m-am dus la fereastra camerei mele de unde am văzut o mare de lume în stradă.

Eram foarte curios, aşa că am deschis fereastra, am scos capul afară şi fiindcă nu reuşeam să văd foarte bine, m-am aşezat pe pervazul ferestrei.

Până nu am auzit ovaţiile mulţimii nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Am luat câteva lalele care se aflau în vaza de pe masă, m-am întors la fereastră şi m-am urcat, din nou, pe pervaz şi, în timp ce mă aplecam, am început să arunc, rând pe rând, câte o floare. L

a fiecare floare aruncată, uralele mulţimii erau din ce în ce mai puternice. Am aflat mai târziu că adulţii, care erau încă la cină, s-au îngrijorat auzind uralele de afară aşa că tatăl meu vitreg a venit repede în camera mea să vadă ce se întâmplă.

Atunci mi-am dat seama că am dat de necaz… ”, povestea principele Nicolae, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu acordat pentru Gândul.

Reamintim că Nicolae și membrii Casei Regale sunt în conflict, după ce acesta nu a fost lăsat să își vadă bunicul la reședința din Elveția. El a fost acuzat de Familia Regală că a avut o atitudine violentă și a forțat intrarea în casă.

Regele a murit la vârsta de 96 de ani, după o îndelungată suferință, în Elveția, pe 5 decembrie 2017.

Citește și: Teo Trandafir, mesaj dupa moartea Regelui Mihai: “Romania a pierdut o parte din istoria ei”

Citește și: Ce a spus Stela Popescu despre Regele Mihai, cu puțin timp de a muri: “Am pierdut marele…

Citește și: Anunţ OFICIAL al Casei Regale: Când a murit de fapt Regele Mihai

Citește și: Ce a dezvăluit presa internațională despre moartea Regelui Mihai

Citește și: Regele a murit. Trăiască Regele

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top