Connect with us

Revistateo.ro

Star

Florin Piersic, DECIZIE NEAȘTEPTATĂ după ce Stela Popescu și Cristina Stamate s-au stins din viață

Trăim momente cumplite. Ne mori actorii pe capete, iar teama noastră este cu ce valori vom rămâne de acum înainte?

O generație de oameni care au reprezentat multă vreme cultura românească, suflul neamului românesc dispare, ca nisipul dintr-o clepsidră.

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie, iar la câteva zile după, mai exact pe 27 noiembrie, a părăsit scena acestei lumi și colega ei de teatru, Cristina Stamate.

Florin Piersic a vorbit despre cele două pierderi și a luat în calcul rărirea aparițiilor sale publice în spectacole.

„Nu se poate să nu obosești, foarte sincer îți spun, ar trebui să o cam răresc, cum spune vecinul meu, domnul Adrian, care mă duce la Timișoara. Ar trebui să mai răresc aceste întâlniri, pentru că oboseala își spune cuvântul”, a spus Piersic la o emisiune.

„Mă hrănesc cu aplauzele publicului, de-aia o înțeleg și pe Stela și am înțeles-o că nu putea renunța niciodată la aceste frumoase întâlniri de dragoste”, a mai spus artistul pentru ziarul Libertatea.

Cristina Stamate a murit. Actrița s-a stins din viață luni la Spitalul Floreasca la vârsta de 71 de ani. Alexandru Arșinel a venit cu o primă reacție, după moartea regretatei artiste.

”Evenimentele dramatice continuă. Continuăm să fim îndurerați. Loviturile au venit una după alta, doar publicul ne poate scoate din starea asta. M-am săturat și vreau să îl rog pe Dumnezeu să se oprească pentru că nu mai suportăm. Cristina a fost o mare actriță, am realizat împreună un musical de mare succes.”, a spus Alexandru Arșinel la Antena 3.

Acesta a adăugat că actrița Cristina Stamate era o mare sufletistă.

”A fost o mare sufletistă pentru toți colegii și o parteneră exagerat de corectă și cinstită pe scenă.”, a ami adăugat Arșinel.

CITESTE SI: Florin Piersic, despre moartea Stelei Popescu: „Este incredibil ce se întâmplă”

Cristina Stamate nu are loc de veci. Unde va fi înmormântată marea actriță

Cristina Stamate a fost internată de urgență în spital în ziua în care Stela Popescu a murit. Pe cele două le lega o prietenie și o carieră de mulți ani.

Ce spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate

Cristina Stamate a murit la câteva ore după ce „Doamna Teatrului Românesc” a fost înmormântată. Pe Cristina Stamate și Stela Popescu le lega o relație de prietenie și o carieră de ani de zile.

Cu fiecare ocazie, cele două vorbeau extrem de frumos una de alta. În cadrul unei emisiuni, cele două actrițe au fost invitate, iar Stela Popescu a descris-o într-un mod extrem de frumos.

Cristina Stamate, actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, avea „vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu.

Mare stea a Revistei românești s-a născut pe 8 februarie 1946, la Bucureşti. La teatru a ajuns datorită fraţilor săi şi, după cum singură mărturisea, a ajuns vedetă peste noapte.
“Fratele meu mai mare m-a dus de mica sa vad spectacole cu marii actori de atunci, iar cel mijlociu ma lua cu el la Opera, unde juca roluri de copil si ma lasa sa stau in fosa. Am avut, deci, norocul unei instructii extraordinare. Apoi, dupa terminarea Institutului de Teatru, am fost repartizata la teatrul dramatic din Arad.

Cristina Stamate a murit. Dupa vreo doi ani, ei s-au gandit sa faca si un spectacol de revista, ca sa mai creasca incasarile teatrului, pentru ca asta e un gen foarte iubit de public.

Am jucat si eu si am avut un succes remarcabil. Ceva iesit din comun. Am devenit vedeta peste noapte”, declara Cristina Stamate, într-un interviu pentru Formula AS. S-a reîntors în Bucureşti, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, la sugestia regizorului Andrei Şerban.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top