Connect with us

Revistateo.ro

FENOMEN UNIC la mormântul părintelui Iustin Pârvu

Inedit

FENOMEN UNIC la mormântul părintelui Iustin Pârvu

De câteva zile încoace are loc un fenomen unic la mormântul părintelui Iustin Pârvu. Călugării de la Mănăstirea Petru Vodă scriu pe site-ul oficial al mănăstirii că au observat lucruri ciudate la mormântul regretatului Iustin Pârvu, legate de condițiile atmosferice.

„Pe geamul de deasupra mormântului, vaporii de apă ce ies din pământ se condensează într-un mod mai puțin obișnuit. În timpul zilei, dacă temperatura urcă peste zero grade, în dreptul capului părintelui nu este niciun fel de condens, ci geamul este curat. În timpul nopții și atunci când temperatura scade sub zero grade, condensul îngheață în forma trupului, iar în dreptul feței înghețul are un aspect distinct”, scrie pe site-ul mănăstirii Petru Vodă.

CITEȘTE ȘI: ADEVĂRATA RUGĂCIUNE A LUI ARSENIE BOCA

Geamul cu pricina a fost adus de măicuțele de la Mănăstirea Paltin, iar rolul geamului este de a împodobi florile pe care le depun săptămânal la mormântul părintelui Iustin Pârvu. Deși acest fenomen a fost observat pentru prima dată la jumătatea lunii ianuarie, acesta devine public abia acum, pentru că, așa cum susțin călugării de la mănăstire, voiau să se asigure că ceea ce au văzut cu ochii lor nu este ceva trecător și întâmplător. De altfel, mulți credincioși care se închină la mormântul părintelui pot observa acest fenomen, locul unde se odihnește trupul acestuia devenind loc de pelerinaj în ultimele zile.

Părintele Iustin Pârvu este una dintre figurile marcante ale ortodoxiei românești, având și un rol decisiv pentru România deoarece acesta a fost preot militar pe frontul de Est, până la Odesa, în timpul celui de-Al doilea Război Mondial (a slujit pe front între 1942-1944). Din momentul în care România a fost înghițită de comuniști, părintele Pârvu a avut mult de suferit, fiind închis 12 ani sub acuzația de legionar și fascist.

Părintele Iustin Pârvu a fost trimis la muncă grea în minele de la Baia Sprie, înaintea de a fi trimis la centrul de reeducare din Pitești. În anul 1991, după căderea regimului comunist, părintele Pârvu întemeiază Mănăstirea Petru Vodă (localitate în care s-a născut). Părintele moare pe 16 iunie 2013 la 94 de ani și este îngropat lângă biserica pe care a ridicat-o la Petru Vodă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top