Connect with us

Revistateo.ro

Există dragoste la prima vedere? Concluzia oamenilor de știință

dragoste

Există dragoste la prima vedere? Concluzia oamenilor de știință

Privirile a doi tineri se întâlnesc în mijlocul unei încăperi aglomerate. Ea îi zâmbește, el simt fluturi în stomac. Să fie vorba despre o dragoste la prima vedere? Cercetătorii britanici au studiat fenomenul și au ajuns la o concluzie surprinzătoare.

Oamenii de știință susțin că dacă un bărbat nu privește o femeie decât patru secunde, acesta nu este interesat de ea. Femeile, în schimb, îi tratează imparțial pe bărbați în această privință. Ele îi măsoară din priviri în mod egal atât pe cei care le par interesanți cât și pe cei care le displac.

Camerele ascunse au urmărit activitatea oculară a 115 subiecți, în timp ce aceștia discutau cu diverși actori și actrițe. Ulterior, acestora li sa cerut să catalogheze partenerii de conversație pe baza nivelului de atractivitate.

Specialiștii au observat că bărbații le-au privit pe actrițele pe care le considerau atrăgătoare timp de aproximativ 8,2 secunde. În schimb, contactul vizual cu femeile de care nu s-au simțit atrași, a fost doar de 4,5 secunde.

La subiecții de sex feminin însă, nu au fost sesizate diferențe ale intervalului de timp petrecut privind actorii.
Cercetătorii britanici cred că bărbații folosesc contactul vizual pentru a găsi partenerele potrivite și fertile. Femeile sunt mai precaute instinctual. Ele nu își aleg un partener cu ușurință și încearcă să nu atragă atenția de teama unei sarcini nedorite.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in dragoste

To Top