Connect with us

Revistateo.ro

Te intrebi daca este gelozia un lucru normal? Afla care este opinia specialistilor. Raspunsurile lor iti vor oferi explicatiile necesare.

Cuplu

Este gelozia un lucru normal? Afla care este opinia specialistilor

S-a dovedit: cainii sunt gelosi. Cei care au un animal de companie poate au observat deja lucrul acesta. In urma studiilor, s-a ajuns la concluzia ca animalele pot deveni geloase si, drept urmare, actiunile lor sunt ghidate de acest sentiment. Si oamenii sunt gelosi, insa in cazul acesta poate fi gelozia un lucru normal?

Despre gelozie. Este normal sa fim gelosi?

In timpul unor studii realizate pentru a se observa daca animalele sunt geloase, s-a ajuns la un rezultat greu sau chiar imposibil de contestat: animalele sunt geloase. In cazul cainilor, s-a vazut ca daca acestia observau ca stapanii lor nu le acordau atentie, luau masuri. Daca, spre exemplu, stapanii mangaiau un animal de plus, cainii deveneau gelosi si incercau sa se puna intre stapan si jucarie. Dar ei nu sunt singurele animale in cazul carora apare gelozia.

In momentul in care te atasezi de cineva, indiferent daca persoana respectiva este de acelasi sex sau nu, daca vei simti ca cineva poate sa intervina intre voi, atunci devii gelos si te comporti ca atare. Daca atasamentul nu apare, atunci nici gelozia nu isi face simtita prezenta. Nu simti amenintari din alte parti, deci nu ai cum sau de ce sa fii gelos.

Si intre frati apare gelozia. Daca ei vor avea senzatia ca celalat sau ceilalti le „fura” atentia si timpul parintilor, devin in mod inevitabil gelosi.

Si animalele si oamenii simt gelozia. Insa, exista cateva diferente. In timp ce animalele sunt preocupate si de alte lucruri precum supravietuirea, cum sa isi gaseasca hrana sau cum sa isi apere teritoriul, oamenii pierd mult timp si investesc prea multa energie in momentul in care sunt gelosi. Daca vei observa sau urmari o alta persoana motivat fiind de gelozie, atunci nu te vei concentra asupra ta si asupra lucrurilor cu adevarat importante. Nu este un comportament produsctiv si nici sanatos.

Nu trebuie sa ignori semnele care iti arata ca relatia nu este in regula, insa inainte de a ajunge la gesturi extreme, asigura-te ca scenariul nu este numai in imaginatia ta. Gelozia este in natura umana, insa de noi depinde cum ne comportam in astfel de situatii.

Articole pe aceeasi tema:

5 moduri simple prin care sa SCAPI DE GELOZIE

Zodiile care fac cele mai urâte crize de gelozie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top