Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

După Rusalii, urmează o nouă mini-vacanță! Când au românii liber

Românii trec dintr-o mini-vacanță în alta! Legiuitorii s-au gândit ca pe lângă zilele libere de Rusalii, care tocmai au trecut, să vină cu o nouă gură de aer pentru cei care muncesc cu drag și spor.

O nouă mini-vacanță!

Astfel că, pe lângă zilele de Rusalii nelucrătoare, urmează 12 zile libere stabilite pentru sărbătorile publice ori religioase.

Următoarea zi liberă de care ne vom bucura este ziua de 15 august, când are loc Adormirea Maicii Domnului. Vestea bună e ca sărbătoarea cade anul acesta într-o zi de marți și nu în weekend, prilej numai bun pentru recreere. Ce nu se știe deocamdată este dacă și ziua de 14 august va fi liberă. Autoritățile încă se gândesc dacă merită să fie legată de restul zilelor pentru a avea un weekend prelungit.

Celelalte zile libere din an sunt: 30 noiembrie (cade joia) – Sfântul Andrei; 1 decembrie (cade vinerea) – Ziua Națională a României; 25 și 26 decembrie (Crăciunul – cade lunea și marțea).

CITEȘTE ȘI: Prea mare, vacanta mare?

CITEȘTE ȘI: Fara idei de calatorie? Dupa ce vei vedea ce e dincolo de acest ‘desert’ vei vrea sa mergi acum acolo!

Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, adică cele două zile de Anul Nou, Paștele, Rusaliile și câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române plus Ziua Internațională a Muncii și Ziua Copilului.

Codul Muncii mai prevede ca programele de lucru din unitățile sanitare și cele de alimentație publică să fie stabilite prin hotărâre de Guvern. Salariații care lucrează în aceste zile libere din punct de vedere legal au dreptul la timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top