Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Dovedit stiintific: Uite ce are loc in organismul tau atunci cand renunti la paine!

Putina lume poate renunta la painea cea de toate zilele si asta deoarece acest aliment facut din faina de grau este unul foarte versatil.

Nu ne putem inchipui o friptura sau un gratar fara paine, laptele cu cacao sau salata de vinete cu rosii fara acest aliment traditional. Insa, din nefericire, painea ingrasa iar in momentul in care renuntam la painea alba, de exemplu, se produc o serie de schimbari in organismul nostru.

In momentul in care imbucam miezul si coaja, fiecare gram de carbohidrati care intra in corpul nostru formeaza legaturi chimice cu apa, astfel incat, are loc fenomenul de retentie de apa de 4 ori mai mare decat cel normal, avertizeaza specialistii.

Potrivit unui recent studiu, persoanele care consuma painea foarte des se confrunta cu problemele retentiei de apa ceva mai mult decat restul, mai ales daca este facuta din faina alba. Odata ce renuntam la paine, pierdem din greutate fara sa ne dam seama.

CITESTE SI: 5 sandvisuri fara paine. Sunt geniale!

Acest lucru se produce din cauza eliminarii depozitelor excesive de apa. Totodata, renuntarea la paine tine departe senzatia permanenta de foame si imbunatateste astfel digestia. Renuntarea la acest aliment ne face mai vitali si tine la departare oboseala instalata rapid din cauza sedentarismului.

CITESTE SI: A pus painea sub apă, apoi în folie de aluminiu. Trucul e GENIAL!

paine - 07082015 - 3

De asemenea, renuntarea la acest aliment care se afla pe mesele tuturor romanilor reduce riscul de diabet. Graul din care se face faina are un indice glicemic destul de ridicat motiv pentru care majoritatea diabeticilor nu au voie sa consume produse de panificatie.

Sursa foto: heartmdinstitute.com, tophdgallery.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top