Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Doctorul Streinu Cercel, despre moartea fiicei lui Marius Țeicu. Ce trebuie să știe românii

Medicul Adrian Streinu Cercel a vorbit despre boala care a răpus-o oe fiica lui Marius Țeicu, Patricia. Acesta a spus că oricine poate lua virusul mortal, în anumite condiții.

Streinu Cercel a vorbit despre boala fatală

„Este un virus cunoscut din anii 80, alături de acest HTLV 1 este și HTLV 2 și virusul care determină SIDA, adică HIV-ul. HTLV 1 și 2 au fost asociate, de-a lungul timpului, cu limfoame cutanate, care pot fi confundate cu o alergie.

Sunt multe persoane infectate cu aceste virusuri și care, toată viața lor, nu ajung să dezvolte niciun fel de patologie de tip leucemic sau limfom. Este bine de știut că aceste infecții se pot depista și monitoriza în timp.

Există și o terapie specifică împotriva acestor virusuri, dar încă nu și-a dovedit utilitatea semnificativă când o leucemie se declanșează.

Oricine se poate infecta cu aceste virusuri dacă are o viață dezordonată, adică virusul se transmite prin sânge, droguri administrate intravenos, prin contact sexual neprotejat. Sunt cazuri rare.

Când ele apar, prognostigul este foarte rezervat. Din multitudinea de microorganisme de pe Terra, noi cunoaștem cam 0,5%. Evident că se pot juca oricând cu noi și pot să genereze o serie de manifestări pe care le descoperim încetul cu încetul.

CITEȘTE ȘI: A murit fiica lui Marius Țeicu

Cert este că dacă omul duce o viață cât de cât controlată, riscul să se contamineze cu astfel de virusuri este foarte mic. Dacă viața este dezordonată, se apelează la droguri și administrarea intravenoasă, riscurile cresc considerabil.

Aș zice să nu exagerăm, sunt foarte multe boli cu manifestări cutanate. În general, în proporție de 98% nu este cazul să ne alarmăm sau să facem teste suplimentare”, a declarat dr. Streinu Cercel ieri la Antena 3.

1 Comment

1 Comment

  1. Gabriela

    2017-08-03T16:31:52+03:00 at 2017-08-03T16:31:52+03:00

    Bateti campii ca sa va scuzati. Femeia a avut o alergie probabi pe baza nervoasa, de la stres sau o viata mai agitata, iar voi puneti diagnostice cat mai grave, numai sa ajunga la chimio-terapie. De acolo numai mila lui Dumnezeu te mai scapa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top