Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Doctorul Streinu Cercel, propunere pentru românii care vor fi internați în spitale

Doctorul Streinu Cercel are o propunere inedită pentru pacienții care urmează să fie internați în spitale.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Adrian Streinu Cercel a declarat astăzi că dorește testarea tuturor pacienților care urmează să fie internați pentru HIV/SIDA.

„Noi, din punct de vedere al specialistului, solicităm ca în Programul național de luptă HIV/SIDA să fie inclusă posibilitatea scoaterii consilierii pre și post-testare și testarea să se facă fără niciun fel de opreliști, la nivelul oricărui spital din România, iar pe de altă parte milităm pentru introducerea profilaxiei pre-expunere”, a mărturisit Streinu Cercel, conform România TV.

„La nivelul CNAS, în contractul care va urma să vină, să fie introduse în baremul minim de investigații. Deocamdată negociază Ministerul Sănătății. (…)

Ideea noastră este pentru orice spital din România, indiferent cât de mare sau cât de mic, (…) indiferent dacă pacientul trădează sau nu o infecție”, a mai spus medicul.

CITESTE SI: Boala care a ucis-o pe STELA POPESCU. Simptomele pot fi DETECTATE cu o lună înainte. Afectează doar în România milioane de oameni

Medicii atenționează: Cancerul colorectal este, de multe ori, confundat cu hemoroizii

12 români morți de gripă pentru că au refuzat să se vaccineze

Doctorul Monica Pop, sfat pentru români. Ce trebuie să luăm de la farmacie în perioada asta

Raed Arafat, apel la vaccinare: „Statul Roman nu conspira impotriva romanilor si a copiilor lor!”

Cele mai frecvente intrebari despre gripa si vaccinare. Daca mai ai si alte intrebari, te putem ajuta! Intreaba-ne!

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, avertisment pentru persoanele născute înainte de 1990

Seful Institutului Matei Bals din Capitala, Adrian Streinu Cercel, a transmis un mesaj extrem de important tuturor persoanelor nascute inainte de 1990.

Semnalul a fost dat in urma concluziilor trase de rapoartele medicale si de analizele intocmite de Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, Asociatia Romana anti-SIDA si Romanian Harm Reduction Network.

”Toate persoanele nascute inainte de 1990 ar trebui sa se testeze de hepatita B, hepatita C si HIV pentru ca inainte de acest an nu existau seringi de unica folosina si cine a facut injectii sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, a declarat prof. dr. Streinu Cercel acum cateva luni.

Din rezultatele studiului cofinantat de Ministerul Sanatatii reiese ca s-au efectuat 37.500 de teste in randul populatiei generale cu factori de risc pentru aceste infectii.

“In ceea ce priveste nivelul de cunostinte si atitudinile romanilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), exista in continuare un numar foarte mare de persoane care nu identifica in mod corect caile de transmitere ale acestor boli, nu au o perceptie corecta a riscului propriu de imbolnavire si tind sa adopte atitudini nepotrivite fata de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV.

De asemenea, faptul ca mai mult de 80% dintre romani nu s-au testat niciodata pentru HIV arata faptul ca publicul general nu constientizeaza importanta preventiei in cazul bolilor asimptomatice“, a mai declarat profesorul.

Aceste concluzii au fost prezentate in urma cu cateva luni, iar avertismentele si rezultatele continua sa ingrijoreze si in ziua de azi. Medicii recomanda efectuarea analizelor generale cel putin o data pe an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top