Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Doctorul Monica Pop, sfat pentru români. Ce trebuie să luăm de la farmacie în perioada asta

Vremea s-a răcit considerabil și în această perioadă suntem mai expuși la viroze, virusuri și bacterii care pot produce infecții în corp.

Medicul Monica Pop le recomandă românilor care țin la sănătatea lor să cumpere de la farmacie vaccin antigripal. Doctorul asigură că acesta nu are niciun efect advers. Medicul l-a făcut și nu regretă deloc asta pentru că „gripa costă mult mai mult”.

„Luați de la farmacie vaccin antigripal și faceți-l! Gripa costă mult mai mult! Plus suferință! Eu l-am făcut! Niciun efect advers!”, a scris medicul oftalmolog Monica Pop pe pagina personală de Facebook.

Există, totuși, categorii de persoane cărora nu li se recomandă acest tip de vaccin. Vaccinul este contraindicat persoanelor care sunt alergice la proteina din ou, copiilor mai mici de 6 luni, persoanelor care sunt alergice la oricare dintre componentele vaccinului, în special la thimerosal.

De ce trebuie să ne vaccinăm împotriva gripei?

Gripa este o afecțiune gravă care poate duce la spitalizare și uneori la deces (atunci când nu este tratată sub nicio formă).

CITESTE SI: Monica Pop a spus adevărul despre cancer. Greșelile pe care le fac românii fără să știe

Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit cum se poate scăpa de cancer: „Organismul uman poate lupta împotriva cancerului”

Conform statisticilor, numai în SUA 80% dintre decesele legate de gripă au avut loc la persoanele vârstnice (peste 65 de ani).

Vaccinul antigripal este, în opinia medicilor care au făcut cercetări serioase de-a lungul timpului, cea mai bună protecție împotriva gripei sezoniere și reduce răspândirea virusurilor gripale.

Vaccinul este recomandat tuturor persoanelor mai mari de 6 luni. Așa cum spuneam și mai sus, este contraindicat bebelușilor. Cea mai favorabilă perioadă pentru vaccinare este aceasta (lunile octombrie – noiembrie).

Citește în continuare: Dr. Monica Pop, sfat DEOSEBIT de IMPORTANT – Ce trebuie să faci dacă ai aceste probleme cu ochii

Medicul oftalmolog Monica Pop a dezvăluit câteva sfaturi foarte importante, pentru a menține sănătatea ochilor.

Astfel, dr. Pop recomandă consult oftalmologic obligatoriu al copilului la naștere, dar și la vârsta de 3-4 ani, chiar dacă nu se poate observa niciun simptom.

De asemenea, mediul recomandă control oftalmologic pentru orice simptom legat de aspectul anatomic al ochilor (înroșiri, umflături, ochi exoftalmici), dar și de pozția ochilor, lăcrimări sau inegalitate pupilară, indiferent de vârstă.

Totodată, este bine să mergi la oftalmolog pentru orice tip de modificare a vederii, la orice vârstă apare.

Cei care suferă de diabet trebuie să meargă la un consult oftalmologic obligatori, întrucât diabetul poate duce la retinopatie, a scris dr. Monica Pop pe blogul personal.

Pacienții diabetici au nevoie de consult oftalmologic anual obligatoriu, în primii 4-5 ani de la debut, sau urgent în cazul în care constată scăderea cât de mică a vederii la unul sau ambii ochi, la 6 luni după 5 ani de evoluție și din 3 în 3 luni la diabetici cu debut de 10 ani sau peste.

Este de reținut că vor face aproape sigur complicații, inclusiv oftalmologice, diabeticii care au valori cunoscute (peste limitele normale) ale glicemiei, sub tratament (care în acest caz trebuie suplimentat sau schimbat de către medicul diabetolog curant), se arată în articolul medicului oftalmolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top