Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Dinti mai ALBI in doar 4 MINUTE!

Toata lumea isi doreste un zambet stralucitor, care sa dezvaluie niste dinti albi, lipsiti de pete. Ei bine, afla ca acest lucru este posibil cu un amestec natural pe care il poti face singura, acasa. Iata reteta!

Dinti mai albi? Nicio problema! Ai nevoie doar de doua ingrediente: curcuma si ulei de cocos.

Praful de curcuma, sau cum mai este denumit, turmeric, este cunoscut pentru diversele sale proprietati si gustul usor iute. Efectele sale au o importanta majora datorita proprietatilor antiinflamatorii si antiseptice.

Potrivit cercetatorilor, turmericul este un aliment minune, care are ajuta la prevenirea cancerului si a bolii Alzheimer. De asemenea, intareste sistemul imunitar, ajuta la controlul diabetului, reduce nivelul colesterolului din sange si imbunatateste digestia.

Uleiul de cocos contine vitamina E, vitamina K, fier, fitosteroli, acizi grasi si grasimi saturate. Pe langa albirea dintilor, acesta mai are beneficii in sanatate: accelereaza arderea grasimilor, este bun pentru detoxifiere si protectia cardiovasculara, mentine sanatatea glandei tiroide, are efect antiimbatranire, reduce grasimea abdominala si consolideaza rezistenta osoasa.

Cu ajutorul pastei obtinute din aceste doua ingrediente, vei avea dintii mai albi si curati, iar toata lumea iti va invidia zambetul.

Preparare:
Ai nevoie de o jumatate de lingurita de praf de curcuma si o lingurita de ulei de cocos. Pune-le intr-un castron si amesteca bine pana se omogenizeaza continutul si obtii o pasta de culoare galben-portocalie. Pune compozitia pe periuta de dinti si spala-te normal, timp de 4 minute. Clateste bine dintii si apoi bucura-te de rezultate.

Daca nu suporti gustul iute al curcumei, o poti inlocui cu bicarbonat de sodiu, care este insipid. Ambele fiind prafuri, pentru a crea o pasta, adauga putina zeama de lamaie sau pur si simplu, adauga putin din pasta ta de dinti. Periaza dantura normal, timp de cateva minute, de sus in jos (nu de la dreapta la stanga), de la gingie spre varful dintilor. In caz contrar, toate resturile alimentare si placa bacteriana vor intra sub gingii. Nu uita sa iti clatesti bine gura dupa periaj, iar daca nu ai ata dentara, ar fi bine sa incepi sa o folosesti!

Ce parere ai despre aceasta solutie de albire a dintilor?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pune BICARBONAT DE SODIU sub ochi. Ce se intampla…

Cum se face ca, dintre toate secretele de frumusete acesta a ramas ascuns pana acum? Uite ce se intampla atunci cand iti pui bicarbonat de sodiu sub ochi.

Bicarbonatul de sodiu pare sa fie un ingredient universal. Cu ajutorul lui poti curata diferite suprafete, te ajuta in tratarea arsurii la stomac, grabeste vindecarea in cazul intepaturilor si improspateaza mirosul in spatiile inchise. Aa! Si albeste dintii, curata pesticidele de pe fructe si legume si te scapa de excesul de sebum.

Cu alte cuvinte, un adevarat ingredient-minune, bun la toate. Femeile il adora, caci ajuta in tratarea cosurilor, a punctelor negre si poate fi pus in balsamul de par pentru o detoxifiere a parului si, peste toate acestea, este foarte ieftin si la indemana oricui.

Inca un avantaj al bicarbonatului este acela ca poate fi folosit pentru orice zona a tenului, inclusiv cea de sub ochi, unde pielea este mai subtire si mai sensibila.

Cearcanele si pungile de sub ochi sunt un cosmar greu de tratat, insa solutia cu bicarbonat de sodiu pare sa fie remediul ideal. Iata de cei ai nevoie:

– un pahar cu ceai sau apa fierbinte
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– 2 discuri demachiante

Dupa ce ai amestecat bine bicarbonatul in ceai sau apa, inmoaie cele doua discuri in solutia respectiva si pune-le sub ochi timp de 10 – 15 minute., dupa care clateste-ti tenul asa cum o faci de obicei si aplica o crema hidratanta.

Poti repeta procedura timp de doua saptamani si vei vedea cum zona de sub ochi se va schimba in bine.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top