Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Din păcate, a murit. Femeile îl vor ține minte toată viața!

Lumea modei este în doliu. Creatorul francez de modă Pierre Berge,creierul din spatele imperiului Yves Saint Laurent a murit la vârsta de 86 de ani, anunță Sky News.

A murit în somn

Berge a murit în timpul nopții de joi spre vineri la locuința sa din sudul Franței, din Saint-Remy-de-Provence.

Berge s-a remarcat în ultimii ani prin tot felul de campanii pentru drepturile omului. Berge și-a donat o parte din avere pentru cercetările în domeniul vindecării SIDA.

Berge este co-fondator al casei de modă Yves Saint Laurent Couture House și a fost partener de afaceri cu legendarul designer Yves Saint Laurent.

CITEȘTE ȘI: TRAGIC! O cântăreaţă de muzică populară a murit într-un accident

Yves Henri Donat Dave Mathieu-Saint-Laurent (n. 1 august 1936 – d. 1 iunie 2008) a fost un designer de modă francez, care este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari designeri din secolul 20.

În 1985, Caroline Rennolds Milbank, în cartea ei, Couture: The Great Fashion Designers, a scris, „Cel mai frecvent omagiat și influent designer din ultimii douăzeci și cinci de ani, Yves Saint Laurent poate fi creditat atât cu renașterea couture-ului din cenușa anilor șaizeci cât și cu reconferirea reputației pret-a-porte-ului.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top