Connect with us

Revistateo.ro

Dieta nordica, noua dieta mediteraneana?

Stiri

Dieta nordica, noua dieta mediteraneana?

Medicii cardiologi din Danemarca au o alternativa pentru cei care nu isi permit sau nu sunt capabili sa tina o dieta mediteraneana: dieta nordica.

Dieta mediteraneana a fost declarata de catre nutritionistii din intreaga lume drept cea mai buna dieta pentru a slabi si pentru a duce o viata sanatoasa.

La fel ca si dieta mediteraneana, dieta nordica include consumul de peste (pentru ca este bogat in Omega 3), fructe si legume de sezon. Potrivit unei cercetari realizate de medicii danezi, cei care au tinut dieta au pierdut in greutate de trei ori mai mult decat cei care au mancat normal, adica specific danez: sunca prajita, produse de patiserie si alte preparate cu multe calorii.

CITESTE SIESTE OFICIAL, CEA MAI BUNA DIETA DIN LUME

Dieta nordica exclude in totalitate carnea cumparata din industrie si se bazeaza pe carnea de vanat, peste, fructe de padure si chiar ceai de papadie. Cea mai sanatoasa dieta este aceea sustinuta cu alimentele locului in care traiesti, in fiecare sezon, sustine medicul Meinart Larsen.

Din dieta nordica nu lipsesc: ciupercile, plantele si ierburile, algele marine, cerealele integrale, somonul, calcanul, carnea de caprioara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top