Connect with us

Revistateo.ro

Cura de Slabire

Dieta cu hrișcă. Slăbești 12 kilograme în numai 7 zile

Hrișca este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le găsim în natură. Fiind supranumită de către specialiști „alimentul creierului”, hrișca te ajută să îți îmbunătățești memoria, însă este perfectă și pentru a scădea sănătos în greutate.

Cu toate că nu face parte din categoria cereale, semințele ei sunt asemănătare cu cele de grâu folosindu-se sub formă măcinată ca făină.

Hrișca este un aliment tradițional mai ales în Rusia, Ucraina, Franța și Polonia, iar în România, mulți bucovineni o consumă în sarmale.

Bogată în vitaminele E, B1 și B2, acesta conține și o sursă sănătoasă de proteine, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, seleniu, cupru, zinc și mangan și trebuie să fie integrată mai des în alimentația curentă.

Citește și: Dieta Anna Lesko. Iată cum poți slăbi rapid 7 kilograme

Dieta cu hrișcă durează doar șapte zile și nu este recomandat să fie prelungită. În schimb, se poate relua după o pauză de trei săptămâni, apoi trebuie oprită iar șapte zile. Se reia ori de câte ori este nevoie, până se ajunge la greutatea dorită. Unele persoane au reușit să slăbească chiar și 12 kilograme într-o singură săptămână.

Această dietă presupune consumul a doi litri de apă cu lămâie (o linguriţă de zeamă de lămâie la un litru de apă) şi să nu mâncaţi alte alimente în afară de sare neiodată, legume şi zarzavaturi proaspete. Nu se adaugă nici măcar ulei în salate. Atenţie, este indicat să folosiţi seminţe de hrişcă bio.

Seminţele de hrişcă se hidratează de seara în apă, la frigider pentru o fierbere mai rapidă.

Dimineaţă, la micul dejun: o cană de seminţe de hrişcă fierte, bine scurse, cu puţină sare.

Consumați și ceai de hrișcă zilnic, pentru sănătatea aparatului respirator

La prânz: o salată de crudităţi cu seminţe de hrişcă fierte. Puteţi folosi un ardei, două roşii, o legătură de pătrunjel, trei linguri de hrişcă fiartă, ceapă verde, câteva frunze de spanac proaspăt, morcov ras.

Gustarea de după-amiază: seminţe de hrişcă fierte cu puţină sare – o cană.

Cină: o salată de legume proaspete cu trei linguri de hrişcă fiartă. Legumele pot fi diferite faţă de cele de la prânz.

Meniul se repetă pentru cele şapte zile. Nu uitaţi să beţi doi litri de apă pe zi. De asemenea, puteţi bea şi două căni de ceai neîndulcit de hrişcă. Ceaiul din hrișcă este folositor pentru sistemul respirator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top