Connect with us

Revistateo.ro

Dieta care îți dă o STARE DE BINE

Dieta si Sport

Dieta care îți dă o STARE DE BINE

Multe dintre dietele care îți sunt recomandate nu îți oferă o stare de spirit foarte bună, dincolo de restricțiile alimentare impuse de nutriționist. Există alimente care te seacă de puteri sau îți dau energie suplimentară sau chiar alimente care te bagă în depresie.

Dacă ții dietă cu alimentele ce conțin triptofan, nu doar că vei slăbi și vei avea silueta dorită dar vei avea și o stare de bine pe parcursul dietei, și, să fim sinceri, ai nevoie de bună dispoziție pentru a duce dieta la capăt. Triptofanul este un aminoacid esențial pentru serotonină, un neurotransmițător care produce senzația de stare de bine și relaxare.

Patru nutriționști importanți, printre care Maribel Lopera din Spania, expertă în „Healthy Aging Medicine” oferă o listă scurtă cu alimentele care trebuie consumate într-o dietă cu stare de bine.
ALIMENTELE CARE ÎȚI DAU O STARE DE BINE:
1. Carnea de pui și de curcan. Aceste cărnuri conțin triptofan și te ajută nu doar să ai o digestie mai bună dar îți permite în același timp și să te relaxezi după o masă copioasă.

2. Cerealele integrale. Cresc nivelul de serotonină, stimulează secreția de insulină care la rândul ei duce la dezvoltarea triptofanului – aminoacidul stării de bine.

3. Salata verde. Conține vitamina C și vitamina B9 care ajută la prevenirea și stoparea stărilor de oboseală și de stres. Fibra pe care o conține salata verde apără și are grijă de flora intestinală. O persoană mai puțin stresată, deci cu o stare de bine constantă și cu o digestie echilibrată va fi capabilă să ducă dieta la bun sfârșit.

4. Fasolea. Este elementul cheie al dietei mediteraneene și nu întâmplător. Fasolea conține fibre, proteine vegetale și zero colesterol, au un efect de sațietate atunci când o consumi și, în plus de asta, aduc un necesar de vitamine și minerale organismului nostru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top