Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Despre cât de sănătos și rentabil este să ții Postul Crăciunului

Specialiștii privesc cu tot mai mult scepticism posturile dintre sărbători și asta pentru că românii se expun la periclitarea sănătății lor, culmea, evitând produsele animale pline de grăsimi.

Postul Crăciunului începe de astăzi și, conform specialiștilor, va fi unul destul de costisitor pentru cei care vor să îl țină.

Fructele, legumele și conservele sunt mult mai scumpe față de aceeași perioadă a lui 2017. Alimentele de post ar putea costa dublu față de alimentele normale.

Dacă ne uităm doar la cartofi, aceștia s-au scumpit cu 30% în ultima vreme, iar celelalte fructe și legume, în medie, cu câte 20%.

Costul postului care cuprinde fasole, ulei și diverse conserve poate ajunge la 80 de lei, în timp ce un coș care conține produse nerecomandate în timpul postului precum laptele, carnea și ouăle ajunge la 50 de lei, deci o economie de 30 de lei.

Ruxandra Pleşea, medic diabetolog: „A ţine post poate să însemne, uneori, şi consumul unor alimente nesănătoase. Pâine albă, margarină, foarte multe dulciuri.

Toate, într-un timp mai scurt sau mai lung, duc la insulino rezistenţă, la dezechilibre glicemice. Duc la înrăutăţirea diabetului zaharat, dacă acesta există”, a declarat pentru Digi 24.

CITEȘTE ȘI: Dezlegări în Postul Crăciunului. Când se consumă carne

Ce să nu faci în Postul Crăciunului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top