Connect with us

Revistateo.ro

Desert de sezon: Placinta cu capsuni

Stiri

Desert de sezon: Placinta cu capsuni

Placinta cu capsuni este un desert extrem de gustos si satios. O poti prepara foarte rapid cu fructe proaspete, caci suntem in sezon, nu-i asa? Pietele sunt pline de capsuni asa ca nu ar trebui sa ratezi ocazia de a prepara acest desert atat de parfumat si delicios. Pe langa gustul senzational, placinta cu capsuni are si un aspect extrem de placut. Iti vei impresiona tot musafirii cu siguranta!

Ingrediente necesare pentru a prepara placinta cu capsuni:
– 300 de grame de faina
– 125 de grame de unt
– 5 linguri de apa rece
– un varf de cutit de sare
– un kilogram de capsuni
– o cana de zahar
– o jumatate de cana de apa
– o lingura de amidon

CITESTE SI: SARLOTA DE FRUCTE

CITESTE SI: TORT DE VARA FARA ZAHAR SI FAINA

Mod de preparare:

Intr-un vas curat se amesteca faina cu sarea. Untul rece se taie in cubulete foarte mici si se adauga peste faina. Cu ajutorul unui mixer sau cu o spatula se amesteca totul. Nu este recomandat sa lucrati cu mainile, pentru ca untul sa nu se topeasca si aluatul sa nu isi piarda textura. Se adauga apa treptat, cate o lingura si se amesteca cu mare grija. Trebuie sa obtineti un aluat compact care se intinde pe un plan pudrat cu faina. Se pune apoi intr-o tava de tarta care a fost unsa inainte cu unt.

Pentru a prepara umplutura se spala capsunile foarte bine si se curata de codite. Se taie in patru. Jumatate dintre acestea se pun intr-o tigaie alaturi de zahar, apa si amidon. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce compozitia scade si are textura unui gem. Se lasa apoi la racit, dupa care se amesteca cu restul capsunilor. Compozitia finala se toarna in tava cu aluat. Se ruleaza usor aluatul de pe margini spre interior. Se da tava la cuptor aproximativ o ora. Se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie.

Sursa foto: storyofakitchen.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top