Connect with us

Revistateo.ro

DESERT DE POST: Brioşe delicioase cu stafide

Stiri

DESERT DE POST: Brioşe delicioase cu stafide

Cine spune că nu ne putem bucura de deserturi delicioase şi pe durata postului? Iată o reţetă de post pentru brioşe delicioase cu stafide.

CITEŞTE ŞI: Banane prăjite – desert de post

Nu există persoană care să spună că nu-i plac brioşele. Cu doar câteva ingrediente şi un minimum de talent în bucătărie, poţi pregăti şi tu acest desert de post delicios. Iată de ce ai nevoie:

– două ceşti cu făină
– un plic praf de copt
– o ceaşcă cu zahăr brun
– o linguriţă scorţişoară măcinată
– două banane foarte coapte (moi)
– o esenţă de vanilie
– o ceaşcă cu apă minerală
– o ceaşcă cu stafide (pot fi înlocuite cu alte fructe, după preferinţe)

Odată strânse ingredientele, totul se transformă într-o bucurie. Pentru început, pregătete cuptorul, care trebuie încălzit până la o temperatură de 180 de grade, după care pe o tavă aşează căpăcele speciale din hârtie.

Amestecă fina cu praful de copt, scorţişoara, zahărul, după care cerne totul bine, pentru ca brioşele să iasă cât mai pufoase.

Separat, se pasează bananele cu o furculiţă, pentru o textură neomogenă, lucru ce va potenţa aroma desertului nostru.

Peste bananele pasate se toarnă esenţa de vanilie, se amestecă, peste care se pun uleiul şi apa minerală, după care se încorporează şi amestecul cernut

După ce totul se amestecă bine, se adaugă şi stafidele sau alte fructe, cum ar fi goji, merişor, etc.

La final, se toarnă amestecul în formele pentru brioşe, iar tava se dă la cuptor în jur de 25 de minute. După ce s-au făcut, acestea se scot din cuptor, iar peste ele se presară zahăr pudră sau scorţişoară.

Poftă bună!

Sursa foto picaturidegust.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top