Connect with us

Revistateo.ro

Desenul care a salvat o tanara de internarea in ospiciu

Stiri

Desenul care a salvat o tanara de la internarea in ospiciu

Un simplu desen a salvat o tanara de la internarea in ospiciu! Susannah Cahalan, o ziarista din New York, era sa fie internata intr-un spital de nebuni daca medicul cu care a stat de vorba nu o punea sa mazgaleasca o hartie.

Sarcina, aparent banala, a fost decisiva pentru a lua o hotarare in legatura cu tulburarile neuronale ale femeii, noteaza „New York Post”.

In 2009, tanara americanca a observat o serie de schimbari emotionale si de comportament fara sa isi explice ce i se intampla. In plus, simtea cum uneori partea stanga a corpului o lasa. Medicii nu au reusit sa gaseasca un raspuns in legatura cu suferintele femeii, iar cei mai multi spuneau ca se poarta ciudat pentru ca este… nebuna.

Susannah avea atacuri epileptice si halucinatii. A fost internata o perioada scurta de vreme intr-un spital din New York, iar la externare trebuia sa ajunga in noua ei casa: un ospiciu.
„Am inceput sa dau pumni si picioare in stanga si dreapta, sa lovesc asistentele ca sa pot scapa. Vedeam lucruri care nu existau. Era infiorator”, isi aminteste astazi ziarista newyorkeza.

Neuropatologul Souhel Najjar de la Centrul Medical Langone de la Universitatea din New York a aflat de situatia jurnalistei si a considerat ca problemele ei pot fi de natura biologica si nicidecum neuronala. A pus-o pe tanara sa deseneze un ceas pe o coala de hartie. Desenul avea o particularitate interesanta: toate orele erau pozitionate in partea dreapta a foii, iar expertii au considerat ca tanara avea leziuni in emisfera stanga a creierului.

Dupa mai multe analize de sange, Susannah a aflat ca are encefalita autoimuna, o boala care se caracterizeaza prin blocarea de catre anticorpi a neurotransmitatorului cunoscut ca NMDAR in fluxul sanguin. Acest blocaj provoaca episoade psihotice si crize de epilepsie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top